ЛАВРОВ ПОРУЧИО ЕУ: „Шта сте тражили, то сте добили“

ЛАВРОВ ПОРУЧИО ЕУ: „Шта сте тражили, то сте добили“

20 фебруара 2021

Односи између Русије и Европске уније су покварени и „поцепани на комадиће“, рекао је руски министар спољних послова Сергеј Лавров у интервјуу за РБК.

Министар спољних послова цитирао је бившег америчког председника Барака Обаму, који је на сличан начин говорио о руској економији.„Када сам разговарао са Владимиром Соловјовом, на његово питање да ли смо спремни да прекинемо односе са Европском унијом, одговорио сам потврдно, јер више није било односа. Као што је некадашњи амерички председник Обама једном рекао истину о руској економији, односи су поцепани на комаде“, рекао је Лавров.

Раније је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова коментарисала речи Лаврова о спремности Русије да прекине односе са Европском унијом. Према њеним речима, дуги низ година став Москве остаје искрен, транспарентан и врло јасан – Русија се залаже за интеракцију и развој сарадње.

Лавров је 12. фебруара у интервјуу са ТВ водитељем Владимиром Соловјовом рекао да је Москва спремна да прекине односе са ЕУ ако Брисел уведе санкције осетљивим секторима руске економије. Министар је нагласио да Русија не жели да се изолује од остатка света, али не би требало да искључи такав развој догађаја.

(Правда)

KOMENTARI4 коментара

 1. petrovgrad says:

  Rusija nije nešto značajno imala koristi od saradnje sa EU. To da će EU da ucenjuje Rusiju, malo se preračunali. Okrenuće se Kini, Indiji, Iraku, Iranu, Siriji, Egiptu, Brazilu. Nisu Estonija, Litvanija, Švabija, Belgija, Hrvatska, Crna Gora i ostale boranije jedine na svetu.

  • Milan says:

   ЕУ је ипак нешто постигла на штету Русије свим досад извршеним санкцијама против Русије! Русија је сада на петом месту на листи партнера ЕУ јер су је претекле Швајцарска и Велика Британија. Руски извоз у ЕУ смањио се – због санкција и пандемије – за 34,3 одсто (!) и спао на 95,2 милијарде евра. Руски увоз из ЕУ смањио се за 10 одсто и држи се на 79 милијарди евра. Док Кина је на првом месту међу трговинским партнерима ЕУ, кинески извоз у ЕУ износи 383,5 милијарди евра (пораст за 5,6 одсто), а увоз из ЕУ износи 202,5 ​​милијарди евра (плус 2,2 одсто). САД су на другом месту јер извоз у ЕУ износи 202 милијарде евра, а амерички увоз из ЕУ износи 363 милијарде евра.

 2. milorad 5 says:

  U skladu je cela sitacija i sa jedne i sa druge strane, sada će topovi da govore,nema sumnje.Zapad predugo napada rusi su sad rekli da će uzvratiti paljbu,BUKVALNO.Kao u proročanstvu koje se ostvaruje.Ali to još nije armagedon, ima još vremena , doduše malo, do 2035, onda će da bidne propast.Madam se da će moji glupvi sunrodnici, koje inače mnogo volim i čak cenim zbog mnogih drugih vrlina, ipak shvatiti šta se sprema, i početi da prave BUNKERE.UKOPAVAJ SE ŠINKO !!!:)

 3. kojic jovan says:

  Ma izlupajte ih vec jednom krajnje je vrijeme...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u