ЛАВРОВ ПОРУЧИО ЕУ: „Шта сте тражили, то сте добили“

LAVROV PORUČIO EU: „Šta ste tražili, to ste dobili“

20 februara 2021

Odnosi između Rusije i Evropske unije su pokvareni i „pocepani na komadiće“, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u intervjuu za RBK.

Ministar spoljnih poslova citirao je bivšeg američkog predsednika Baraka Obamu, koji je na sličan način govorio o ruskoj ekonomiji.„Kada sam razgovarao sa Vladimirom Solovjovom, na njegovo pitanje da li smo spremni da prekinemo odnose sa Evropskom unijom, odgovorio sam potvrdno, jer više nije bilo odnosa. Kao što je nekadašnji američki predsednik Obama jednom rekao istinu o ruskoj ekonomiji, odnosi su pocepani na komade“, rekao je Lavrov.

Ranije je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova komentarisala reči Lavrova o spremnosti Rusije da prekine odnose sa Evropskom unijom. Prema njenim rečima, dugi niz godina stav Moskve ostaje iskren, transparentan i vrlo jasan – Rusija se zalaže za interakciju i razvoj saradnje.

Lavrov je 12. februara u intervjuu sa TV voditeljem Vladimirom Solovjovom rekao da je Moskva spremna da prekine odnose sa EU ako Brisel uvede sankcije osetljivim sektorima ruske ekonomije. Ministar je naglasio da Rusija ne želi da se izoluje od ostatka sveta, ali ne bi trebalo da isključi takav razvoj događaja.

(Pravda)

KOMENTARI4 komentara

 1. petrovgrad says:

  Rusija nije nešto značajno imala koristi od saradnje sa EU. To da će EU da ucenjuje Rusiju, malo se preračunali. Okrenuće se Kini, Indiji, Iraku, Iranu, Siriji, Egiptu, Brazilu. Nisu Estonija, Litvanija, Švabija, Belgija, Hrvatska, Crna Gora i ostale boranije jedine na svetu.

  • Milan says:

   EU je ipak nešto postigla na štetu Rusije svim dosad izvršenim sankcijama protiv Rusije! Rusija je sada na petom mestu na listi partnera EU jer su je pretekle Švajcarska i Velika Britanija. Ruski izvoz u EU smanjio se – zbog sankcija i pandemije – za 34,3 odsto (!) i spao na 95,2 milijarde evra. Ruski uvoz iz EU smanjio se za 10 odsto i drži se na 79 milijardi evra. Dok Kina je na prvom mestu među trgovinskim partnerima EU, kineski izvoz u EU iznosi 383,5 milijardi evra (porast za 5,6 odsto), a uvoz iz EU iznosi 202,5 ​​milijardi evra (plus 2,2 odsto). SAD su na drugom mestu jer izvoz u EU iznosi 202 milijarde evra, a američki uvoz iz EU iznosi 363 milijarde evra.

 2. milorad 5 says:

  U skladu je cela sitacija i sa jedne i sa druge strane, sada će topovi da govore,nema sumnje.Zapad predugo napada rusi su sad rekli da će uzvratiti paljbu,BUKVALNO.Kao u proročanstvu koje se ostvaruje.Ali to još nije armagedon, ima još vremena , doduše malo, do 2035, onda će da bidne propast.Madam se da će moji glupvi sunrodnici, koje inače mnogo volim i čak cenim zbog mnogih drugih vrlina, ipak shvatiti šta se sprema, i početi da prave BUNKERE.UKOPAVAJ SE ŠINKO !!!:)

 3. kojic jovan says:

  Ma izlupajte ih vec jednom krajnje je vrijeme...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *