ЛАВРОВ ПРИЗНАО: Руска војска у Сирији већ годинама

LAVROV PRIZNAO: Ruska vojska u Siriji već godinama

10 septembra 2015

2573010785 Lavrov 44Ruska vojska jeste u Siriji i njeno prisustvo povezano je sa isporukama naoružanja sirijskoj armiji, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov.

„Njihovo prisustvo tamo u vezi je za isporukama naoružanja sirijskoj armiji koja nosi glavni teret suprotstavljanja terorizmu oličenom u Islamskoj državi i drugim ekstremističkim organizacijama. Ruska vojska se nalazi tamo kako bi pomagala Sirijcima da ovladaju tom tehnikom i da se pripreme za njenu primenu u antiterorističkoj borbi“, rekao je ruski šef diplomatije na pres-konferenciji u Moskvi.

Pročitajte još:

DOKAZI I ANALIZA: Ruska vojska u Siriji!

STRAH I TREPET: Rusi poslali najveću nuklearnu podmornicu na svetu ka Siriji!

Lavrov je takođe naveo da se avionima Ruske Federacije u Siriju prevoze i „proizvodi sa vojnom naznakom u skladu sa postojećim ugovorima, kao i humanitarna pomoć“.

Ranije danas, portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio je da Moskva smatra da je podrška sirijskoj armiji opravdana, jer drugih „organizovanih snaga“, sposobnih da se suprotstave Islamskoj državi, tamo nema.

„Ruska strana je više puta naglasila da je pretnja od Islamske države, koja proističe iz stalnih pokušaja širenja teritorije uticaja, teritorije koju kontroliše Islamska država — očigledna. I, naravno, jedina snaga koja može da se suprotstavi toj težnji jesu oružane snage Sirije. I nikakvih drugih organizovanih snaga, sposobnih za to, tamo nema. I zbog toga, prirodno, Rusija vidi zadatak u tome da pruži podršku sirijskim vlastima u borbi sa tom opasnom pojavom kakva je Islamska država“, rekao je Peskov novinarima.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARI2 komentara

  1. deda mraz says:

    Kada je prvi Ruski konvoj usao u Ukrajinu posle 7 dana je onaj sljam fasisticki koje su ameri organizovali bio masakriran i unakazen,a sada se nadam da cej i ove zivotinje koje Izraelci i ameri podrzavaju isto tako proci.

  2. Teofilus Paklenopulos says:

    Ma nisu, Rusi su dobri ljudi i ne bi se oni mešali u strane zemlje, oni samo POMAŽU ruskim zemljama :-)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *