ЛАВРОВ: Прогон православаца се мора зауставити!

LAVROV: Progon pravoslavaca se mora zaustaviti!

24 jula 2021

SVETSKA zajednica treba da preduzme korake da zaustavi progon hrišćana na Bliskom Istoku i u Severnoj Africi, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov za rusku televiziju.

Prema Lavrovu, Ministarstvo spoljnih poslova i Ruska pravoslavna crkva imaju mnogo zajedničkih projekata, a jedan od njih je najaktuelniji – preduzimanje posebnih koraka u zaštiti hrišćana, posebno na Bliskom Istoku i u Severnoj Africi, preneo je Tas s.Poseban forum za podršku hrišćanima održava se zajedno uz učešće Odeljenja za spoljne crkvene odnose Moskovske patrijaršije na marginama dogadaja Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i Viskog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHRC).

– (Forum) okuplja partnere iz Vatikana, svetu stolicu, ministre spoljnih poslova Jermenije, Mađarske, Belorusije, Libana i drugih zemalja, koji vide rizik za dalje normalno, mirno i sigurno postojanje hrišćana na Bliskom Istoku – istakao je Lavrov.

– Stotine hiljada njih je pobeglo nakon što je tamo nametnuta demokratija. Prvo u Iraku, zatim u Libiji i Siriji. Hrišćansko stanovništvo uglavnom pati zbog sukoba u Siriji. Sirijska Arapska Republika je jedna od kolevki hrišćanstva. Neophodno da se podigne glas kako međunarodna zajednica ne bi samo obratila pažnju na ovaj problem, već preduzela posebne mere za suzbijanje progona hrišćana – dodao je Lavrov.

KOMENTARI5 komentara

 1. Gardista says:

  Hriscani su i katulici koji hoce da istrebe pravoslavlje.

  • Kostakos says:

   Ima pravoslanih koji hoce da istrebe pravoslavce

   • Ivke says:

    Canak, Ceda, AV

   • Marko st says:

    Bugari?

 2. milorad5 says:

  vidi se sada podmukli napad na hrišćane od strane korporativnog zapada.U početku je to bilo neprimetno,propaganda i naduvavanje afera oko sveštenika direktno propagiranje ateizma i organizacija raznih"alternativnih" religija i sekti, ali sada se vidi tačno izazivanje ratova i permanentno uništavanje hrišćana i istorijskih spomenika,crkava i tradicionalnih hrišćanskih zajednica naročito na b.istoku u istočnoj evropi i na balkanu.Nisu samo pravoslavne crkve napadnute sad se krenulo i na tradicionalno katoličke regione ali drugim sredstvima i strategijom,uništava se katolička crkva IZNUTRA dok se na pravoslavce kidiše direktno mačem ili organizacijom "alternativnih" nacionalnih crkava pomoću otpadnika ili samoproklamovanih "pravoslavnih sveštenika".Jedino objašnjenje za ovakav očigldno sveobuhvatan i promišljen strateški napad na hrišćanske vernike SVUDA, je očigledan verski fanatizam organizatora iz senke.Koju oni veru zastupaju promislite sami ali nije teško dokučiti šta organizatori žele i koji je njihov cilj a vidi se da je uloženo dosta novca i truda da se to organizuje i sprovede,ne može biti ni govora o nekom spontanom osipanju hrišćanstva,sad je vidljivo da je to oganizovani napad na VERU isto kao i na islam što su nasrnuli.Sledeći na redu su u indiji i na dalekom istoku ali vrh koplja je sad usmeren na DVE najveće i najrasprostranjenije religije to je sada VIDLJIVO.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *