ЛАВРОВ ПРОКОМЕНТАРИСАО ГЛАСАЊЕ У УН

ЛАВРОВ ПРОКОМЕНТАРИСАО ГЛАСАЊЕ У УН

24 маја 2024

МИНИСТАР спољних послова Русије Сергеј Лавров истакао је да је циљ резолуције да се „сломе Срби“ који не желе да се придруже санкцијама Русији и признају независност самопроглашеног Косова.

Генерална скупштина УН усвојила је скандалозну резолуцију о „геноциду у Сребреници“ коју су предложиле Немачка и Руанда, јавио је дописник РИА Новости.За документ су гласале 84 земље, 19 је било против, 68 је било уздржано.

Резолуцији су се противиле Русија, Кина, Србија, Сирија, Куба, Северна Кореја, ДРЦ, Мали, Никарагва, Науру, Еритреја и Мађарска. Израел није учествовао у гласању. За су гласале земље Запада.

Према том документу, Генерална скупштина „одлучује да 11. јул прогласи Међународним даном размишљања и сећања на геноцид у Сребреници 1995. године и да га слави сваке године“. У тексту се „осуђује свако порицање геноцида у Сребреници као историјског догађаја“ и позивају земље чланице УН да „чувају утврђене чињенице и кроз своје образовне системе“.

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров раније је истакао да је циљ резолуције да се „сломе Србе“ који не желе да се придруже санкцијама Русији и признају независност самопроглашеног Косова.

Он је предложени документ заправо назвао ултиматумом Београду, подсећа агенција.

(РТ.РС)

KOMENTARI7 коментара

 1. Зека says:

  У усвајању те скандалозне резолуције учествовали су и неки условни руски савезници, као нпр. Иран и Јужноафричка Република. Подржали су лажљиву резолуцију. Па и Индија, иако је била уздржана, али очигледно одустала од својих амбиција да нешто у свету представља. Овим се показује да Русија или нема утицаја чак ни на своје пријатеље и савезнике, или да није политички довољно порадила на томе да се ова резолуција не усвоји. Обрнуто, утицај Американаца на своје савезнике је и даље чврст и поуздан. Они су у потпуном складу са својим "лидером света". Зато им и стоји онај назив "колективни Запад". Нажалост, на руској страни таквог колектива нема. Нити је на видику...

  • Cetnik says:

   Opet su Rusija i Kina jaci od celog tog kolektivnog zapada, a tek ce da budu, a Srbija je na pravoj strani!

   • Зека says:

    Из твојих уста у Божије уши...

 2. a2+b2=c2 says:

  Genocid nad narodom od 4.000 primeraka, ako ih toliko ima onda je genocid 😂

 3. Косовац says:

  Ето показало нам се како функционишу Уједињене Нације, све је огољено до коске и није више то Теорија завере. Сутра ћемо бити сведоци доношења неке „резолуције“ УН о геноциду који су Руси извршили над фашистима Украјине. Само је питање који ће дан прославе објавити у свом сорошоидном светском нововерском календару.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u