ЛАВРОВ ПОРУЧИО АМЕРИЦИ: Русија и Кина никада неће дозволити да једна држава одређује судбину света!

LAVROV PORUČIO AMERICI: Rusija i Kina nikada neće dozvoliti da jedna država određuje sudbinu sveta!

24 avgusta 2015

3529901967 lavrovSvetske sile ne treba da zaborave lekcije iz prošlosti kako bi se izbeglo ponavljanje grešaka u budućnosti, rekao je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov.

Pokušaji velikih sila da falsifikuju istoriju Drugog svetskog rata vređa mnoge narode i podriva osnovne svetskih temelja, ocenio je ruski ministar inostranih poslova u članku „Lekcije iz istorije i nove granice“, koji je objavila „Rosiskaja gazeta“.

Lavrov je rekao da sudbinu sveta ne može da definiše jedna država ili mala grupa zemalja jer to može dovesti do ponavljanja događaja kao što su bili bombardovanje Jugoslavije, okupacija Iraka, haos u Libiji, i građanski rat u Ukrajini, dodao je Lavrov.

Prema njegovim rečima, Kina i Rusija, koja je su pobednice Drugog svetskog rata i koje su jedne od država-osnivača Ujedinjenih nacija, a danas i članice Saveta bezbednosti te organizacije, treba aktivno da učestvuju u formiranju multi-polarnog svetskog poretka.

Lavrov je istakao i da je rusko-kineska saradnja veoma važna za održavanje regionalne i međunarodne stabilnosti.

„Mi (Rusija i Kina) smo odlučno protiv davanja prava nekim državama od strane jedne države, uključujući i upotrebu sile, nametanje jednostranih sankcija i primenu prakse dvostrukih standarda“, napisao je on.

NATO alijansa je 1999. godine, pod vođstvom SAD izvršila vojnu operaciju na Saveznu Republiku Jugoslaviju bez rezolucije Saveta bezbednosti UN. Napad na glavni grad rezultirao je hiljadama žrtava među civilima i kolapsom balkanske države.

Amerika je 2003. godine izvršila invaziju na Irak, što je dovelo do decenijskog rata i stvaranja militantnih grupa koje sada prete celom svetu.

I, na kraju, Amerikanci su podržali zbacivanje legitimnih vlada u nizu zemalja širom sveta, među kojima i u Libiji i Ukrajini.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARI4 komentara

 1. Goran says:

  E pa Lovro za pocetak bi bilo naj idealnije da skines par chemtrails aviona , cisto da ne lazu narod za navodno globalno zagrijavanje . S time bi se temperature i vremenske prilike normalizirale i vec bi pola posla ovo normalizacije bilo obavljeno . Onda redom monsanto i ostali sljam,,,,

 2. Pravdaa says:

  Dbro je došlo je vreme da sile zla možda za uvek odu sa scene a Amerika mora da nestane jer je nastala kao genocidna država i treba da nestane.

 3. Evroazijska Unija says:

  posle svih imperija koje su se usudile da izazovu Rusiju došlo je vreme da Rusija počisti zadnju zapadnu imperiju sa lica zemlje-sad, a zapadne države eu-a potpuno dotuku i završe njihovo postojanje koje je trebalo da se desi još 45. kada su ih od ruskog zauzimanja spasili kauboji...za kratko.

 4. vitez says:

  smrt nato paktu i njenim pristalicama

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *