LAVROV PRVI PUT OTVORENO PRETI AMERICI: Ne igrajte se, spremni smo da vam…

LAVROV PRVI PUT OTVORENO PRETI AMERICI: Ne igrajte se, spremni smo da vam…

20 aprila 2018

Predsednik Rusije Vladimir Putin je spreman da se sastane sa američkim liderom Donaldom Trampom, rekao je u intervjuu za Sputnjik šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Ruski ministar je na pitanje novinara da li su pojačane pripreme za sastanak Vladimira Putina i Donalda Trampa rekao da je sve počelo, misleći na javnu potvrdu Trampove namere.

– Predsednik Putin je spreman za takav sastanak – dodao je on.

Šef ruske diplomatije je ipak naveo da priprema samita, kao takvog, još uvek nije počela.

– Međutim, čim počne, mi ćemo vam obavezno reći. Samo skrećem pažnju da je Donald Tramp već nakon tog telefonskog razgovora nekoliko puta i u tvitovima i rečima govorio da sa Rusijom treba rešavati pitanja, imati dobre odnose, samo glupan misli drugačije – dodao je Lavrov.

Crvena linija Rusije

Rusija i koalicija na čelu sa SAD imale su kontakte na nivou vojnih resora, nedugo pre američkog raketnog udara po Siriji. Tom prilikom, Moskva je upozorila po kojim rejonima će napadi biti „crvena linija za Moskvu“, rekao je Lavrov.

– Pre nego što su se materijalizovani planovi izvođenja napada zapadne trojke načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov je jasno rekao da ako neke akcije takozvane koalicije nanesu štetu ruskim vojnicima, oštro i jasno ćemo odgovoriti. Pri tome, smatraćemo zakonitim metama, ne samo rakete, već i sistema iz kojih su ispaljeni. To je bilo rečeno jasno i nedvosmisleno – rekao je Lavrov.

KOMENTARI6 komentara

 1. goran says:

  Pa, oni vas gadjali raketama, a vi biste da sa njima razgovarate. Rusi su boleni kao i Srbi. Tako i Vucic razgovara sa Haradinajem.

  • padre says:

   On jedno, ti deseto!Kad su jih to gađali?

  • Spartan says:

   Sine jel to samom sebi pišeš ?

  • Baja says:

   Ukazali se rusi

 2. Sančo Pansa says:

  Pustili su ih i ovaj put i spasili im obraz, ali sada je vrijeme da ih počnu stezati malo jače i da ih dovedu k poznaniji Prava!!!

 3. Beli Orao says:

  Slovenski kliker okrenut naopačke pa se vrijeme okreće s desna na lijevo!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *