ЛАВРОВ ПРВИ ПУТ ОТВОРЕНО ПРОГОВОРИО О „ДРЖАВНОМ УДАРУ“ У ЦРНОЈ ГОРИ: Ово је тежак ударац и за Вучића и за Мила Ђукановића

LAVROV PRVI PUT OTVORENO PROGOVORIO O „DRŽAVNOM UDARU“ U CRNOJ GORI: Ovo je težak udarac i za Vučića i za Mila Đukanovića

12 novembra 2017

Demokratski front prezentovao je danas crnogorskoj javnosti zvanično saopštenje šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova, upućeno deputatu ruske Dume i predsjedniku partije Rodina Alekseju Žuravljovu, u kojem se kategorički odbacuje bilo kakva mogućnost umešanosti Rusije u ikakve pokušaje organizovanja nezakonitih djelovanja u Crnoj Gori.

U pismu se navodi da crnogorsko Specijalno tužilaštvo protiv Andrije Mandića i Milana Kneževića vodi „montiran“ slučaj sa ciljem da se „podrije povjerenje Crnogoraca prema Rusiji“, kao i da ruski državljani E. Šišmakov i V. Popov nikada nisu bili hapšeni niti privođeni na teritoriji Crne Gore, Srbije ili bilo koje druge države.

„Sudski proces o tzv. ’pokušaju državnog prevrata‘ od 16. oktobra 2016. godine u Crnoj Gori, za čije učesnike važe lideri crnogorske opozicije A. Mandić i M. Knežević, a takođe i ruski građani E. Šišmakov i V. Popov, ima transparentan karakter ’političke narudžbine‘, čiji je cilj diskreditacija opozicione energije u zemlji, kao i da se podrije povjerenje Crnogoraca prema Rusiji“, stoji u pismu ministra Lavrova.

Kako se navodi dalje u pismu, „rezultati rada crnogorskih istražitelja predočeni tokom prethodnih sudskih ročišta pokazuju apsurdnost i nekonzistentnost najavljenih optužbi. A uplitanja na temu o ’ruskom tragu‘ izazivaju sumnje u adekvatnost i transparentnost sprovedene istrage od strane vlasti u Crnoj Gori“.

„Ruska strana kategorički odbacuje mogućnost zvanične umiješanosti u bilo kakve pokušaje organizovanja nezakonitih djelovanja u Crnoj Gori, i odbacuje u vezi s tim neutemeljene i tendenciozne tvrdnje Podgorice i njenih stranih mentora.

Prema postojećim informacijama, građani Rusije E. Šišmakov i V. Popov u Crnoj Gori, ili u bilo kojim drugim zemljama, nijesu se zadržavali. U slučaju dobijanja od njih, ili od zvaničnih predstavnika, odgovarajućih obraćanja, Ministarstvo inostranih djela Rusije spremno je da ostvari svu neophodnu saradnju u zaštiti zakonitih prava i interesa ruskih građana“, zaključuje se u pismu šefa ruske diplomatije“.

KOMENTARI6 komentara

 1. goran says:

  Lavrov je prolupao ako nema preca posdla nego da se bavi Milom.

 2. Montenegrina says:

  Neka je na čast Soroševim pudlicama Đukanoviću i Vučiću. Ničija nije do zore sjala pa neće ni Sorošu. Geopolitičko kolo sreće se okreće i iluminati satanisti gube polako ali sigurno tlo pod nogama. Šta misle ova dva iluminatska pijuna da će vladati Regionom ili Zapadnim Balkanom do 2023? Neka zaborave na to. Jedino Dačić i Palma se mogu provući u svaku vlast nekažnjeno kao i do sada a SNS to ne može jer su glavni tvorci izdaje Kosova i Metohije

 3. Trifun says:

  1. Gdje je oruzje? Da li je moguce izvesti drzavni udar bez oruzja?? Pesnicama na tesko naoruzanu crnogorsku policiju koja se brutalno obracunavala sa demostracijama samo par mjeseci prije toga? 2. Kada su oni saznali za taj navodni udar? Par sati pre zavrsetka glasanja koje nije islo dobro po njih? Hmmm...Sve upucuje da je to bila zamka koja je trebala da uhvati naivne ljude u nju i da ti ljudi posluze za montirani proces kojim ce kako kaze gospodin Lavrov biti upravljano za potrebe diskreditacije srpskog naroda i opozicije, kao i Rusije. Jasno kao dan. Nema nazad.

  • Velika Metla says:

   Trifun,reče onaj "državni"tužilac Katnić,jedna od žešćih podguznih muva Milovih, da "verujte meni na reč"! Od oružja ni traga! Samo oni koji pasu travu,kao ovaj balijaner Ѕuho Ѕaharije,veruju u Milove prevare i laži! Zapadu je majka laž,a otac obmana,pa shodno tome što Milo služi zapadu taj isti Milo ne može ništa drugo da ponudi osim gole LAŽI I PREVARE! Kakav gazda takve i poklekuše!

 4. Zaharije Serak says:

  Naravno cim se obraca gos.Lavrom dame sumnju.Zasto su doticnu dvojicu Ruskih drzavljanja od Eli u pravu Rusije i direktno poslali po njih,da se ne bi nesto ne da Boze "okrenulo " Kao i obicno u politici je sve dozvoljeno,a laganje preporucljivo.Vidili smo to ama bas uvijek u kriznim situacijama.Otprilike poznato od gos.Milosevica:"Srbija nije u ratu I nema vojsku u Bosni",pa sada od gos.Putina:"Rusija nema nista sa Ukrainom,nema vojsku,a sada zadnje put kada sam bio u Moskvi majke mrtvih vojnika javno su govorile da njihovi mrtvi sinovi nisu bili nikakvi dobrovoljci,nego regularna vojska koja je poslana na ratiste protiv svoje volje.Ja volim Rusiju,ali ekipu koja misli da pravi dobro Rusiji/politicare/ NE!! P

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *