ЛАВРОВ ПРВИ ПУТ ОТВОРЕНО ПРОГОВОРИО О „ДРЖАВНОМ УДАРУ“ У ЦРНОЈ ГОРИ: Ово је тежак ударац и за Вучића и за Мила Ђукановића

ЛАВРОВ ПРВИ ПУТ ОТВОРЕНО ПРОГОВОРИО О „ДРЖАВНОМ УДАРУ“ У ЦРНОЈ ГОРИ: Ово је тежак ударац и за Вучића и за Мила Ђукановића

12 новембра 2017

Демократски фронт презентовао је данас црногорској јавности званично саопштење шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова, упућено депутату руске Думе и предсједнику партије Родина Алексеју Журављову, у којем се категорички одбацује било каква могућност умешаности Русије у икакве покушаје организовања незаконитих дјеловања у Црној Гори.

У писму се наводи да црногорско Специјално тужилаштво против Андрије Мандића и Милана Кнежевића води „монтиран“ случај са циљем да се „подрије повјерење Црногораца према Русији“, као и да руски држављани Е. Шишмаков и В. Попов никада нису били хапшени нити привођени на територији Црне Горе, Србије или било које друге државе.

„Судски процес о тзв. ’покушају државног преврата‘ од 16. октобра 2016. године у Црној Гори, за чије учеснике важе лидери црногорске опозиције А. Мандић и М. Кнежевић, а такође и руски грађани Е. Шишмаков и В. Попов, има транспарентан карактер ’политичке наруџбине‘, чији је циљ дискредитација опозиционе енергије у земљи, као и да се подрије повјерење Црногораца према Русији“, стоји у писму министра Лаврова.

Како се наводи даље у писму, „резултати рада црногорских истражитеља предочени током претходних судских рочишта показују апсурдност и неконзистентност најављених оптужби. А уплитања на тему о ’руском трагу‘ изазивају сумње у адекватност и транспарентност спроведене истраге од стране власти у Црној Гори“.

„Руска страна категорички одбацује могућност званичне умијешаности у било какве покушаје организовања незаконитих дјеловања у Црној Гори, и одбацује у вези с тим неутемељене и тенденциозне тврдње Подгорице и њених страних ментора.

Према постојећим информацијама, грађани Русије Е. Шишмаков и В. Попов у Црној Гори, или у било којим другим земљама, нијесу се задржавали. У случају добијања од њих, или од званичних представника, одговарајућих обраћања, Министарство иностраних дјела Русије спремно је да оствари сву неопходну сарадњу у заштити законитих права и интереса руских грађана“, закључује се у писму шефа руске дипломатије“.

KOMENTARI6 коментара

 1. goran says:

  Lavrov je prolupao ako nema preca posdla nego da se bavi Milom.

 2. Montenegrina says:

  Neka je na čast Soroševim pudlicama Đukanoviću i Vučiću. Ničija nije do zore sjala pa neće ni Sorošu. Geopolitičko kolo sreće se okreće i iluminati satanisti gube polako ali sigurno tlo pod nogama. Šta misle ova dva iluminatska pijuna da će vladati Regionom ili Zapadnim Balkanom do 2023? Neka zaborave na to. Jedino Dačić i Palma se mogu provući u svaku vlast nekažnjeno kao i do sada a SNS to ne može jer su glavni tvorci izdaje Kosova i Metohije

 3. Trifun says:

  1. Gdje je oruzje? Da li je moguce izvesti drzavni udar bez oruzja?? Pesnicama na tesko naoruzanu crnogorsku policiju koja se brutalno obracunavala sa demostracijama samo par mjeseci prije toga? 2. Kada su oni saznali za taj navodni udar? Par sati pre zavrsetka glasanja koje nije islo dobro po njih? Hmmm...Sve upucuje da je to bila zamka koja je trebala da uhvati naivne ljude u nju i da ti ljudi posluze za montirani proces kojim ce kako kaze gospodin Lavrov biti upravljano za potrebe diskreditacije srpskog naroda i opozicije, kao i Rusije. Jasno kao dan. Nema nazad.

  • Velika Metla says:

   Трифун,рече онај "државни"тужилац Катнић,једна од жешћих подгузних мува Милових, да "верујте мени на реч"! Од оружја ни трага! Само они који пасу траву,као овај балијанер Ѕухо Ѕахарије,верују у Милове преваре и лажи! Западу је мајка лаж,а отац обмана,па сходно томе што Мило служи западу тај исти Мило не може ништа друго да понуди осим голе ЛАЖИ И ПРЕВАРЕ! Какав газда такве и поклекуше!

 4. Zaharije Serak says:

  Naravno cim se obraca gos.Lavrom dame sumnju.Zasto su doticnu dvojicu Ruskih drzavljanja od Eli u pravu Rusije i direktno poslali po njih,da se ne bi nesto ne da Boze "okrenulo " Kao i obicno u politici je sve dozvoljeno,a laganje preporucljivo.Vidili smo to ama bas uvijek u kriznim situacijama.Otprilike poznato od gos.Milosevica:"Srbija nije u ratu I nema vojsku u Bosni",pa sada od gos.Putina:"Rusija nema nista sa Ukrainom,nema vojsku,a sada zadnje put kada sam bio u Moskvi majke mrtvih vojnika javno su govorile da njihovi mrtvi sinovi nisu bili nikakvi dobrovoljci,nego regularna vojska koja je poslana na ratiste protiv svoje volje.Ja volim Rusiju,ali ekipu koja misli da pravi dobro Rusiji/politicare/ NE!! P

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u