LAVROV: Rusija otvara centre Ruske mornarice u Južnoj Americi

LAVROV: Rusija otvara centre Ruske mornarice u Južnoj Americi

18 maja 2014

russian_navy_blacksea_fleetMoskva ne namerava da otvara vojne baze u Južnoj Americi, ali će možda tamo uspostaviti centre Ruske mornarice, rekao je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov za TV kanal „Rosija“, posle službenog puta tokom kojeg je posetio četiri zemlje tog regiona.

„Neće biti baza, nisu nam potrebne“, rekao je Lavrov, ali je dodao da, s obzirom na to da ruska mornarica plovi širom sveta, mora da ima centre u kojima će dopunjavati gorivo, održavati brodove i obezbediti odmor za posadu.

Lavrov je rekao i da Rusija neće tražiti takve centre u svakoj zemlji, već će razmotriti predloge pojedinačnih država i razmotriti koji od njih su najpogodniji za mornaricu.

Mediji su od marta objavljivali da će Rusija možda otvoriti prekomorske vojne baze, a kao moguće države u kojima bi se one nalazile, pominjane su Argentina, Kuba, Nikaragva i Venecuela, podsetila je agencija „Rusija danas“.

Rusija trenutno ima vojne baze u Azerbejdžanu, Jermeniji, Abhaziji, Belorusiji, Kazahstanu, Kirgistanu, Siriji, Tadžikistanu i Južnoj Osetiji.

KOMENTARIJedan komentar

  1. PRVOTIMAC says:

    ŠTO SE RUSIJA VIŠE ŠIRI I BIVA JAČA,SRBIJI ĆE BITI BOLJE.-DAVAJTE BISTREJE,BISTREJE,SERBI ETO AŽIDAJUT OT VAS!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *