ЛАВРОВ: „Сада је све јасно“

LAVROV: „Sada je sve jasno“

9 marta 2017

lavrov-2-ria 5

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov rekao je danas da je objava organizacije Vikiliks pokazala da je američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) sposobna da imitira kompjuterski trag koji hakeri iz drugih zemalja ostavljaju za sobom.

Lavrov je rekao da Rusiju optužuju da je ostavila „otiske prstiju“ tokom hakerskih napada u vezi s američkim predsedničkim izborima, a da američka obaveštajna dokumenta koja je Vikiliks objavio pokazuju „da CIA može da pristupi tim ‘otiscima prstiju’ i da ih potom iskoristi“.

Američke obaveštajne službe optužile su Rusiju za hakerske napade na izborni štab Hilari Klinton kako bi pomogla aktuelnom američkom predsedniku Donaldu Trampu da pobedi na izborima.

Šef ruske diplomatije ponovo je odlučno negirao rusku umešanost u bilo koje hakerske napade.

Komentarišući otkrića Vikiliksa, Lavrov je rekao da Rusija mora da uzme u obzir hakerske sposobnosti CIA i dodao da ne nosi mobilni telefon sa sobom kada obavlja poverljive razgovore.

Organizacija Vikiliks objavila je u utorak nekoliko hiljada neobrađenih obaveštajnih dokumenata u kojima se navode detalji o tome kako CIA izvodi hakerske aktivnosti.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Beli Orao says:

    Kao i uvijek vika na vuka dok lisica koke davi!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *