ЛАВРОВ САОПШТИО ВЕЛИКУ ВЕСТ: Руска и турска војска заједно припремају офанзиву у Сирији

LAVROV SAOPŠTIO VELIKU VEST: Ruska i turska vojska zajedno pripremaju ofanzivu u Siriji

29 avgusta 2018

Vojni zvaničnici Rusije i Turske vode konsultacije povodom izvođenja operacije u sirijskoj provinciji Idlib, rekao je šef diplomatije Sergej Lavrov na pres-konferenciji sa saudijskim kolegom Adelom el Džubejrom.

„Pre nekoliko dana u Moskvi su održani razgovori ministara inostranih poslova, ministara odbrane i predstavnika specijalnih službi, tokom kojih je posebna pažnja, iz poznatih razloga, bila posvećena Idlibu“, rekao je Lavrov.„Kako prevesti taj politički dogovor na praktični jezik — o tome govore pripadnici vojske Rusije i Turske koji su upoznati sa situacijom na terenu“, dodao je Lavrov.

On je dodao da se nada da Zapad neće ometati kontraterorističku operaciju u tom regionu.

„Veoma se nadam da zapadni partneri koji naduvavaju spekulacije da vladine snage, navodno, planiraju hemijske napade, neće podsticati provokacije koje se očigledno spremaju, niti će sprečavati antitrerorističku operaciju u toj zoni deeskalacije protiv Nusra fronta, koju su i UN i SAD označile kao terorističku organizaciju“, rekao je on.

Teritoriju Idliba u ovom trenutku praktično ne kontrolišu vladine snage Sirije. Tamo se nalaze militanti oružane opozicije, kao i drugih grupa koji s vremena na vreme napadaju pozicije sirijskih snaga.

KOMENTARI2 komentara

  1. Dane Radakovic says:

    NIKAD U ISTORIJI Covecanstva turcin i Srbin nisu se borili pod jednom ZASTOVOM oslobodime boze

  2. M says:

    Ovako iz zebnje mi se čini,u 9.mj.2018g.bi Sirijci,Rusi i Turci itd.mogli pokušati osloboditi Idlib,a Iranci zatvoriti Hormuški tjesnac,a čemu će se USA-Izrael-Zapad pokušati oduprijeti!Vjerovatno vrlo uspješno!A onda će Rusko-Kinesko-Mongolsko-itd.centralno i istočnoazijske vojne vježbe-formacije produžiti iz Mongolije u pomoć Iranu i dalje Siriji i dalje k Europi,a sve uz upotrebu i A-oružja!Pa će daleko i dobro napredovati za sebe,a gomila izbjeglica i vojski bez i s oružjem,krenuti prema Europi...preko Balkana,pri čemu će Europa biti cilj toga i(uz Blistok)proći najgore (osobito istočna Europa)!Ovo se ja samo šalim,ha,ha!?!?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *