ЛАВРОВ СЕ ОБРАТИО ДРЖАВНОЈ ДУМИ: Међународни систем тресе грозница

ЛАВРОВ СЕ ОБРАТИО ДРЖАВНОЈ ДУМИ: Међународни систем тресе грозница

26 јануара 2022

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров обраћа се на пленарој седници Државне думе на тему „О актуелним питањима спољне политике Русије“.

Дубоке промене се дешавају на међународној арени, саопштио је Лавров на почетку обраћања Думи.„Цео систем тресе грозница“, рекао је министар.

По његовим речима, САД покушавају да казне Русију и Кину уз помоћ санкција и провокација специјалних служби. Кијев се подстиче на провокације против Русије.

„САД и њихови савезници у Европи удвостручили су напоре на обуздавање Русије“, истакао је руски министар.

Он је обавестио посланике да се нада да ће током ове недеље добити писани одговор САД на предлоге Москве о безбедносним гаранцијама. Након тога, заједно са другим ресорима, припремиће предлоге председнику Владимиру Путину о даљим корацима по питању безбедности.

„Москва ће одговорити, ако Запад буде игнорисао захтеве Русије о безбедносним гаранцијама“, подвукао је Лавров, истакавши да ће безбедност Русије бити заштићена.

Осврнувши се на ситуацију у Украјини, министар је позвао САД, Француску и Немачку да натерају Кијев да реализује Минске споразуме. Он је упозорио да ће Москва оштро сузбијати сваки покушај да се Русија представи као страна у сукобу у Украјини.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u