ЛАВРОВ СЕ ОБРАТИО СРБИЈИ: „Русија је спремна…“

LAVROV SE OBRATIO SRBIJI: „Rusija je spremna…“

25 decembra 2018

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov čestitao je ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Dačiću Novu godinu i Božić i naveo da je Moskva spremna za dalju „prisnu saradnju o kosovskom pitanju“.

Lavrov je u čestitki, koju je Dačiću uručio ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin, konstatovao da je 2018. godinu karakterisalo aktivno jačanje strateškog partnerstva dve zemlje.On je naveo da je ubeđen da će kontinuirana realizacija zacrtanih zajedničkih projekata i planova daljeg produbljivanja rusko-srpske saradnje stvoriti dobru bazu za naredne godine, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Šef ruske diplomatije je poručio da se sa toplinom seća srdačnog prijema na koji je naišao tokom posete Srbiji povodom 180 godina uspostavljanja diplomatskih odnosa između Rusije i Srbije, te da „računa na nove susrete u dolazećoj godini radi nastavka sadržajne razmene mišljenja i koordinisanja koraka na međunarodnoj areni“.

„Spremni smo za dalju prisnu saradnju o kosovskom pitanju“, poručio je Lavrov.

Ministar Dačić i ambasador Čepurin su tokom današnjeg susreta razgovarali o pripremama za predstojeću posetu predsednika Rusije Vladimira Putina Beogradu.

Dačić je ocenio da ta poseta predstavlja veoma važan događaj za Srbiju i srpski narod i da joj se pridaje izuzetan značaj.

KOMENTARI8 komentara

 1. Zoran says:

  Spremni ste vi, ali Vucic nece nikad da bude spreman.

  • Vrana says:

   Zar misliš da se oni obaziru na njega. Oni imaju mnogo jači potencijal ucene nego amerika.

  • Deda Micko says:

   A gde je dokaz da su oni spremni??? Velika je stvar sto su Rusi protiv nezavisnog Kosova, ali njih ne zanima direktan konflikt u tom podrucju, imaju mnogo preca posla nego da se bave Balkanom. Srpska ubedjenost da nije tako uzdignuta je na nivo mentalnog oboljenja.

   • Buba says:

    Deda Micko,a da ti nisi mentalno obolio lažnjak stari

    • Deda Micko says:

     Ako ti je ovo odgovor na moje pitanje, onda si ti uskoumni bolesnik. Daj konkretno kada su Rusi obvecali i kome da ce se vojno angazovati. Razlikuj svoje zelje od stvarnosti, inace ces oboleti, a koliko vidim vec jesi bolestan.

    • Deda Micko says:

     Lavrovu porucujem da pozdravi svoga gazdu Jeljcina (PONAVLJAM: JELJCINA) kod koga je bio isto ono sto je i danas u vladi Putina. Lavrov je taj kontinuitet Rusije bez Rusa, Rusije kojom uvek vladaju drugi.

   • Deda Micko says:

    Kako da ih skine kad Putin podrzava Vucica, sefa svih izdajnika?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *