ЛАВРОВ СУРОВ ПРЕМА ЗАПАДУ: Ваших 500 година владавине су завршене

LAVROV SUROV PREMA ZAPADU: Vaših 500 godina vladavine su završene

29 marta 2019

Povratak Rusije na svetsku scenu kao ravnopravnog partnera, koji prkosi diktiranju i ultimatumima, izaziva nervoznu reakciju Zapada, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, u četvrtak, na forumu Rusija – Zemlja mogućnosti.

„Postojala je vrlo nervozna reakcija na povratak Rusije kao ravnopravnog partnera koji ne nameće ništa drugima, ali ne toleriše diktiranje ili ultimatume. Reakcija naših zapadnih partnera na ovo je veoma bolna“, rekao je.

“Bez uspeha”, nastavio je Lavrov. “Ne tražimo konfrontaciju ni sa kim. Želimo da sarađujemo sa svima pod jednakim uslovima, na osnovu uzajamnog poštovanja i traženja ravnoteže interesa i uzajamno prihvatljivih pristupa.“Suština onoga što se dešava jeste “kategorično oklevanje Sjedinjenih Država i njihovih zapadnih saveznika da se usaglase da se 500-godišnji period zapadne dominacije u svetskim poslovima bliži kraju.”

Prema njegovom mišljenju, prelazak na novi , multipolarni, demokratski i pravedni svetski poredak će dugo trajati, ali već sada je ova tranzicija bolna za one koji “imaju naviku da vladaju svetom vekovima.”

Oni imaju naviku da vladaju“, rekao je Lavrov.

Webtribune.rs

KOMENTARI3 komentara

 1. A akoM says:

  Vidjet ćeš ti Lavrov(i Rusija,i Kina i svijet)što će biti kad USA-Zapad kompletira svoje A-rakete i vojsku na Ruskim granicama,i iznenada prvi poražvajuće napadne Rusiju i uništi je za pola sata!Jer Zapad je naučio vladati i to će i napraviti,u to nema nikakve sumnje! Nego Vi Rusija,ako želite spriječiti svoju propast,onda gledajte što učiniti u vezi toga!Ako vam nije jasno,onda gledajte što čini USA u Venecueli,Kubi,Južnoj Americi,i pokušajte tamo Vi staviti svoje A-rakete,pa gledajte što će Vam biti,pa će vam sve postati jasno!Isto preporučite i Kinezima!U istom ste loncu,kad skuhaju jednog onda će i drugog,i cijeli svijet je njihov!Osim ako...

  • Kiki says:

   Slažem se da su Rusi suviše pasivni. Da se ja pitam, davno bi već stavio rakete na Kubu pa kada se zaliva nova " kubanska kriza" , onda da se pregovara o AR Štitu u Rumuniji pa sve po redu...

  • Andrija says:

   Šta USA čini u Venezueli. NIŠTA ! niti će smijeti. Kakvo kuhanje Rusije i Kine u loncu. teško ćeš taj film gledati???

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *