ЛАВРОВ: Свет се ближи нуклеарном сукобу

LAVROV: Svet se bliži nuklearnom sukobu

10 jula 2020

U poslednje vreme ozbiljno se povećao rizik od nuklearnog sukoba, a Sjedinjene Američke Države odustaju od formulacije strateška stabilnost, rekao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

„Slažem se da su nuklearni rizici u poslednje vreme značajno porasli i da situacija u sferi bezbednosti i međunarodne strateške stabilnosti otvoreno degradira. Uzroci svega toga su očigledni: SAD žele da povrate globalnu dominaciju i ostvare pobedu u onome što oni nazivaju suparništvo velikih sila. Oni odustaju od formulacije strateška stabilnost, koju nazivaju strateško suparništvo. Oni žele da pobede“, rekao je Lavrov.

On je istakao da SAD uništavaju celu arhitekturu kontrole naoružanja.

„Posebno smo zabrinuti jer SAD već dve godine odbijaju da ponovo potvrde osnovni princip, postulat da u nuklearnom ratu ne može biti pobednika i da, samim tim, nikada ne bi trebalo da dođe do njega“, rekao je Lavrov.

Prema rečima Lavrova, već dve godine taj predlog, sastavljen na osnovu onoga o čemu su se dogovarali predstavnici rukovodstva SAD i SSSR-a još u prošlom veku, „čeka potvrdu američke strane“.

Predsednik SSSR-a Mihail Gorbačov i predsednik SAD Ronald Regan svojevremeno su utvrdili da je nuklearni rat neprihvatljiv.

KOMENTARI7 komentara

 1. M says:

  Gle,još je nekome u Rusiji to postalo jasno!?!

 2. test01 says:

  Pa dajte i nama jednu nuklearnu. Vlast bi je bacila na Srbiju i optuzila opoziciju! Posle mogu na miru da uvezu islamiste i da vladaju do svoje smrti. Savrseno resenje.

  • električar says:

   Zašto bi je vlast bacila ? Na našu Skupštinu, a i na naše ljude, neke druge "snage" već 20 godina napadaju, bacaju razne pirotehničke alatke, demoliraju je i pale ... Zar nisu one ustvari malo sumnjive kad bismo imali tu bombu ?

 3. Gagi says:

  Sve ide ka tome. Danas je napadnut ceo narod na zemljinoj kugli od egoisticnih kretena. Ko zna kakvo su zlo jos pripremili za njihove sumanute namere. Satana igra sve otvorenije i bez skrivanja, nije nemoguce da krenu sa potpaljivanjem nuklearnog arsenala. Jednom je Madlin Olbrajt prokomentarisala neku krizu: "Sta ce nam nuklearno oruzje kada ga ne koristimo". Ocigledno je da se rusi svet satanine dominacije a ranjena zver je spremna na sve.

 4. milorad2 says:

  boojim se da će to vrlo brzo da se desi,najmanja provokacija je dovoljna u ovom trenutku,mislim da je ova "pandemija" jednim delom izmedju ostalog smišljena da bi ljudima odvukla pažnju sa neveovatno OPASNE i SLOŽENE vojne situacije na svim russkim granicama i u kineskom moru.Mislim a se amerika sprema za udar posle izbora i ako tramp ne uspe da se održi u beloj kući rat je neminovan gotovo trenutno.Dobar deo armije USA je VAN KONTROLE i oni izvršavaju nečija tudja naredjenja i planove a to je jako opasno.Nije tramp džabe rekao da će da povuče trupe iz nemačke i mislim d će on iznenaa izdati takvo naredjennje i to UBRZO, mislim da će bukvalno morati da koristi svoj počpžaj GLAVNOKOMANDUJUĆEG da bi makar za neko vreme pomrsio planove za izazivanje svetskog rata dubokoj državi ali se zasada ustručava jer bi ga odma proglasili ruskim špijunom koji slabi nacionalnu bezbednost USA.On je već imao gomilu takvih optužbi od strane lutkarskog pozorišta koje glumi političku stranku u USA za račun tajnih centara moći.nekoliko krupnih bankarskih kuća i koroporacija u americi sprema SVETSKI RAT i stvarno ne vidim kako mogu da budu zaustavljeni bez SILE i zaista iznenadjujućih i oštrih poteza u unutrašnjoj politici USA.Ako ih ne spreče RAT je siguran.

 5. persida says:

  Jevrejin Lavrov laprda, po Putinovom nalogu. Odvaratan covek i diplomata, umanjena verzija Henrija Kisindzera.

 6. persida says:

  Malo ko zna da je Lavrov Jeljcinov kadar. To dosta govori o Putinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *