ЛАВРОВ СВИМА СТАВИО ДО ЗНАЊА шта је Србија Русији

LAVROV SVIMA STAVIO DO ZNANJA šta je Srbija Rusiji

13 septembra 2019

Rusija pozdravlja odgovornu i suverenu politiku Srbije za očuvanje vojne neutralnosti, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

„Što se tiče pokušaja uključivanja svih balkanskih država u NATO, dobro je poznat negativan stav Moskve prema tim destruktivnim naporima. Sa tim u vezi, pozdravljamo odgovornu i suverenu politiku Srbije za očuvanje vojne neutralnosti. Nažalost, nisu svi njeni susedi u stanju da izdrže spoljni pritisak i, uprkos volji većine građana, uvlače se u orbitu Severnoatlantskog saveza sa njegovim izmišljenim garancijama bezbednosti“, objasnio je ministar u intervjuu listu „Trud“.On je napomenuo da se odnosi Rusije i Srbije grade tačno u skladu sa bilateralnom Deklaracijom o strateškom partnerstvu iz 2013. godine. Prema njegovim rečima — obostrano korisnu saradnju karakteriše pozitivna dinamika.

„Rusija nikada nije nečiji prijatelj protiv nekoga. Otvoreni smo za progresivan razvoj odnosa sa svima koji tome teže. Srbija je naš vodeći partner na Balkanu. Istovremeno održavamo konstruktivne i bogate veze i sa drugim zemljama u tom delu Evrope“, dodao je on.

Ranije je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da će Beograd nastaviti da vodi politiku vojne neutralnosti. Rukovodstvo Srbije, na čelu sa Vučićem, je više puta isticalo poziciju vojne neutralnosti države i odbijanje ulaska u vojne saveze, u skladu sa rezolucijom parlamenta iz 2007. godine.

KOMENTARI2 komentara

  1. Miroslav says:

    Lavrov, stavite vi jedno 100 nuklearki u Srbiji okrenute prema svim Evropskim gradovima pa će vas ceniti i poštovati. Ovako dok je god puška prazna razni pacovi šetaju naokolo.

  2. Beli Orao says:

    To je tačno , svakakve protuve se vuku po BALKANU , dajte nam “pravu podršku” Rusio pa ćete vidjeti da za dvadeset i četiri sata nema pacova i džukela na našim prostorima . Verbalna pomoć je topli hauh povjetarca i ništa više! NATO pritisak ostaje i dalje to vam barem terba biti jasno jer imate ga i vi već hiljadu godina ali vas nesmiju napasti a nas mogu!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *