ЛАВРОВ У БАЊАЛУЦИ ЈАСНО И ГЛАСНО ПОРУЧИО: Русија неће дозволити…

ЛАВРОВ У БАЊАЛУЦИ ЈАСНО И ГЛАСНО ПОРУЧИО: Русија неће дозволити…

21 септембра 2018

Русија подржава дијалог Косова и Србије, уз неопходност поштовања Резулуције 1244 Савета безбедности УН, рекао је руски шеф дипломатије Сергеј Лавров.

Лавров се у Бањалуци састао са српским колегом Ивицом Дачићем.Лавров је, како се наводи у саопштењу кабинета српског шефа дипломатије, поновио да косовски Албанци већ годинама не испуњавају споразуме са Србијом постигнуте уз посредовање Европске уније, упркос конструктивном ставу Београда, нагласивши да ЕУ мора да утиче на Косово.

Дачић је информисао руског колегу о току дијалога Београда и Приштине и поновио став Београда да без Руске Федерације не може бити дугорочног и одрживог решења за Косово и Метохију.

Двојица министара закључили су да би успешно и одрживо окончање дијалога Београда и Приштине учврстило стабилност региона.Шефови дипломатија Србије и Русије Дачић и Лавров оценили су да ниво поверења и висока динамика руско-српских контаката показују да се односи две земље континуирано и продуктивно развијају оценивши да су ти односи достигли ниво стратешког партнерства.

Лавов је пренео Дачићу да Москва снажно подржава Дејтонски мировни споразум, територијални интегритет и суверенитет Босне и Херцеговине, равноправност три народа, као и уставне надлежности два ентитета у БиХ. Он је истакао да је Русија увек имала конструктивну сарадњу с ЕУ и САД у вези с питањима на Балкану, и да не види разлог да се тако не настави, а не да се само једна од тих страна меша у решавање питања у региону.

KOMENTARI2 коментара

  1. Deda Micko says:

    Pobegao u Bosnu da ne mora da komentarise rusku sramotu u Siriji. Lavrov je sonja i izdajnik.

    • Miraš says:

      Pronadji materijale o ratovima na B. Istoku i to one detaljnije, a u kojima je učestvovao Izrael pa ćeš možda prestati da pišeš gluposti. Tvoja gorda "pamet" bi već odavno sahranila celu Siriju, a osim toga izazvala bi i svetski rat. Izrael od svog povratka na Bliski Istok uvek tako nastupa da su njegovi interesi iznad svih ostalih država, ali i iznad medjunarodnog prava. Pritom uvek su imali i imaju jaku podršku SAD na vojnom, finansijskom i političkom planu. Ko se seća detalja npr. Šestodnevnog rata iz 1967 godine i na kraju jake podrške američkog predstavnika u UN zna o čemu govorim. Takva država ne može se prevaspitati i ukrotiti odjednom! U celom svetu danas, a posebno gde se vode ratovi, medjunarodno pravo se ni najmanje ne poštuje. E baš će Izrael biti prvi koji će početi da ga ozbiljnije poštuje. Nema šanse.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u