LAVROV: U Ukrajinskoj revoluciji ima dosta toga smeđeg

LAVROV: U Ukrajinskoj revoluciji ima dosta toga smeđeg

6 maja 2014

lavrov-600-efe_4242„Rusija nema ništa sa obojenim revolucijama, pogotovo što u njima ima tragova nečega smeđeg“, izjavio je danas u Beču, na samitu SE, Sergej Lavrov.

Govoreći na konferenciji za novinare drugog dana sastanka ministara Saveta Evrope, na kom je glavna tema kriza u Ukrajini, Lavrov je rekao da od dijaloga o rešenju ukrajinske krize nema ništa ukoliko se u razgovor ne uključe predstavnici opozicije.

„Još jedno okupljanje, u istom formatu, bez prisustva opozicije aktuelnom režimu Ukrajine za pregovaračkim stolom teško da će promeniti išta. Moguće je naravno nastaviti istim ovim putem, ali ćemo se samo vrteti u krug i ponavljati kako bi trebalo da se primeni sve što smo se dogovorili“, rekao je Lavrov.

Ministar spoljnih poslova Rusije dodaje i da konačnog uspeha dijaloga nema ukoliko Ukrajina ne povuče trupe sa istoka Ukrajine, gde je u toku ofanziva vojske protiv proruski orijentisanih pobunjenika. „Rusija je ubeđena da postoji način da se kriza okonča, ali on se nalazi isključivo u mirnom dijalogu… Kijev mora da povuče sve svoje trupe ukoliko želi mirno rešenje“, rekao je Lavrov.

On takođe kaže da je jasno svima da niko osim Ukrajinaca ne može da reši ovaj problem.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *