ЛАВРОВ УПОЗОРАВА: Ако РУСИЈА И САД уђу у оружани сукоб, следи НАЈГОРЕ ПО ЧОВЕЧАНСТВО!

LAVROV UPOZORAVA: Ako RUSIJA I SAD uđu u oružani sukob, sledi NAJGORE PO ČOVEČANSTVO!

25 decembra 2018

Malo je verovatno da će neko namerno pokrene rusko-američki nuklearni rat, pošto u takvom sukobu niko ne može dobiti, izjavio je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov, dodajući da svaka greška usled postojećih tenzija može biti fatalna.

– Verujem da svi na svetu shvataju da bi oružani sukob između dve vodeće nuklearne sile, Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, imao katastrofalne posledice za celo čovečanstvo – rekao je Sergej Lavrov, piše „Raša Tudej“.Vašington i njegovi saveznici su, međutim, previše „fokusirani na vlastite geopolitičke ambicije, objasnio je Lavrov i dodao da Amerikanci nisu spremni da se prilagode situaciji na globalnom planu. Želja za očuvanjem dominacije ih, kako kaže, tera ih na traženje sve više i više sukoba.

– Ovo objašnjava njihovu težnju da ometaju ove procese, bez obzira na sve, i njihovu povećanu agresivnost u međunarodnim odnosima. Sukob se podstiče, a kanali za dijalog se zamrzavaju – istakao je Lavrov.

Takvo traženje sukoba lako može dovesti do globalne katastrofe, dodao je ruski ministar.

– Može doći do situacije u kojoj bi cena samo jedne greške ili nesporazuma mogla biti fatalna – upozorio je Lavrov.

Uprkos različitim geopolitičkim pozicijama, Rusija i sve zapadne države zajedno snose ogromnu odgovornost za budućnost cele ljudske rase i za pronalaženje efikasnih odgovora na brojne izazove i pretnje čovečanstvu, ističe Lavrov, ali dodaje da se Rusija, sa svoje strane, drži strogo odbrambenog stava i spremna je da nastavi sa jačanjem svojih odbrambenih sposobnosti.

– Stalne tenzije bi jednostavno nestale ako bi se Zapad držao međunarodnog prava i Povelje UN – naglasio je Lavrov.

KOMENTARI3 komentara

  1. Deda Micko says:

    Stradala bi sirotinja, a bogati bi postali jos bogatiji. Sta velis, Lavro?

  2. A akoM says:

    Deda,dobro si to rekao,sve!

  3. Velika Metla says:

    Gospodine Lavrove,moraću da vas razočaram............,nećete ni vi,a ni oni,niti bilo ko,imati tu priliku da uništite čovečanstvo! Niste ga ni stvorili,pa shodno tome ne možete ga ni uništiti! Ljudski rod,čovek,NE UPRAVLJA svojim koracima! Ima Neko Ko će da sprovede u delo ono "mogli ste kako hoćete,ali nećete dokle hoćete"! Ili možda mislite da je to On rekao tek onako samo da nešto kaže? On je UVEK svoje obećanje ispunio! Zato Ga i zovemo Istinom,a sotonu lažovom! Ko veruje......,veruje! A ko ne veruje........,ne veruje! Neka svako odluči svojom slobodnom voljom! Samo se pripazite da posle ne bude ŠTA BI OVO!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *