ЛАВРОВ УПОЗОРАВА СРБИЈУ

LAVROV UPOZORAVA SRBIJU

3 oktobra 2019

SAD pokušavaju da revidiraju Briselski sporazum i da sačuvaju tamo svoju vojnu bazu, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na sednici diskusionog kluba „Valdaj“.

„Pre četiri godine dogovoreno je formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu, koja garantuje jezička, kulturna, verska prava Srba. Ta zajednica nije teritorijalno kompaktna — postoji sever, gde su teritorije blizu jedna druge, ali postoje i enklave, koje su takođe deo zajednice. Ta zajednica ima zastavu, himnu, grb. Četiri godine taj dogovor leži na papiru. Sada, uz sve istine i laži, opet uz aktivno učešće SAD, pokušavaju da ga revidiraju i naprave tako da bi i Kosovo moglo da ima pravo da bude uvučeno u NATO sa najvećom američkom bazom u Evropi, takozvanim ’Bondstilom‘“, rekao je Lavrov.

Ranije je Lavrov izjavio da Vašington i jedan broj država Zapadne Evrope vode politiku i o uvlačenja Bosne i Hercegovine u NATO.

KOMENTARI7 komentara

 1. Venom says:

  Treba pustiti kineze da otvore bilizu te baze fabriku prerade pilećeg đubreta ili da otvore neko novo postrojenje železare. Pa da vidiš kako će brzo da napuste bazu.

 2. E.Lirsch says:

  Pazi Mirko die metak… E fala ti Slavko spasio si mi zivot… Rusi li ga capljizgaju pa nema kud vise.

  • persida says:

   Lavrov je blebetalo staro, nije gori od americkih Skotova, ali nije ni bolji. Namlati taj pare lupajuci fraze.

   • Miraš says:

    Ko li tebe plaća da ovoliko lupaš.

 3. Istina says:

  Hoče Amer da pokori Balkan pa nema druge, a ko da nezna, da su na balkanu lomili zube i Švabe, Francuzi i Englezi, tako će i Amer da slomi vrat kad tad...

 4. deda mraz says:

  Imam osecaj da smo mi debili ili se pravimo debili,pa ovo je istina sta ovaj covek kaze i koliko vidim mi imamo,problema kad nam neko kaze istinu.ZSO je dogovorena ali nije ostvarena i vojsku su osnovali iako nisu mogli i sta smo mi uradili,nista i samo,kukumacemo za oporezivanje robe i to je toliko bedno da nije vredno pomena jer se stalno govori kad se tase ukinu nastavljamo pregovore umesto kada ZSO bude formirana onda mozemo dalje pricati.

 5. Za Srbiju says:

  Kinezima prodati koncesiju na Trepču i ostale rudnike na Kosovu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *