ЛАВРОВ УПОЗОРАВА: „Стање је критично у Донбасу, Кијев редовно врши оружане провокације“

LAVROV UPOZORAVA: „Stanje je kritično u Donbasu, Kijev redovno vrši oružane provokacije“

8 maja 2017

Ukrajinske snage bezbednosti redovno organizuju oružane provokacije na liniji razdvajanja u Donbasu kako se ne bi realizovao politički deo Minskog sporazuma, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov u intervjuu za „Mir“.

Kod nas izaziva veliku zabrinutost to što se dešava sa realizacijom Minskog dogovora, a pre svega sabotaža kijevskih vlasti. Za to ima mnogo primera, rekao je on.

„To se tiče i potpune sabotaže političkog procesa i redovne organizacije oružanih provokacija na liniji razdvajanja kako bi se imao predlog da se ne realizuje politički deo kompleksa mera koji je usvojen u Minsku. Dokaza za to ima više nego dovoljno, uključujući i izveštaj specijalne posmatračke misije OEBS-a“, nastavio je šef ruske diplomatije.

Prema njegovim rečima, ništa konstruktivnije od Minskog sporazuma za rešavanje krize u Ukrajini nije pronađeno.

„Predsednik Putin je naglasio, kao i kancelarka Nemačke Angela Merkel, da bez obzira na sve to ne vidimo alternativu Minskom sporazumu, ništa konstruktivnije nije pronađeno“, rekao je Lavrov.

„Zato je naš zajednički stav — nastaviti rad u u okviru ’normandijskog formata‘, na nivou lidera, na nivou ministara, na nivou eksperata, i u okviru kontakt grupe, gde se za istim stolom nalaze i predstavnici kijevskih vlasti i predstavnici Donjecka i Luganska zajedno sa predstavnicima Rusije i OEBS-a“, ukazuje ministar.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARIJedan komentar

  1. goran says:

    Ovaj lupeta ko Milosevic nekada. Kakav crni mir, fasiste samo motkom po glavi. Zasto imate toliko oruzje????

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *