ЛАВРОВ УПОЗОРАВА: Све ово ће имати катастрофалне последице!

LAVROV UPOZORAVA: Sve ovo će imati katastrofalne posledice!

14 aprila 2019

„Akcije Vašingtona u oblasti nuklearnog razoružanja i neširenja pokazuju da su u Sjedinjenim Državama prevladale pristalice nove trke u naoružanju“.

To je izjavio ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na 27. Skupštini Saveta za spoljne poslove.„Nakon propasti Sporazuma o protivbalističkim raketama sada je na redu Sporazum o eliminaciji raketa kratkog i srednjih dometa. Posle toga, moguće je da će biti problema sa produženjem Sporazuma o merama za dalje smanjenje i ograničavanje strateškog ofanzivnog oružja“, izjavio je Lavrov.

On je dodao da će sve ovo „imati katastrofalne posledice“, ne samo za one oblasti međunarodnog života koje su bile regulisane ovim sporazumima, već i za preostale mehanizme u oblasti nuklearnog razoružanja i neširenja, prenosi Tas.

Prema njegovim rečima, ako se napravi procena akcija Vašingtona u ovoj oblasti, može se zaključiti da su prevladale pristalice nove trke u naoružanju.

KOMENTARI3 komentara

 1. Zoran says:

  Pa ako cemo posteno, Rusija se godinama hvali novim oruzjem, ne Amerika.

  • Velika Metla says:

   Zoran,ajdeeeeee.......,stvarno? Rusija se hvali,a naci-amerika napada! Razlika drastična! Ili je i to diskutabilno? Da Rusija nema oružja davno bi je tvoja voljena naci-amerika napala,i otela naftu i gas iz ruskih ruku! Ovako ostaje vam da kevćete!

 2. milorad2 says:

  Treba prekinuti izvoz obogaćenog goriva iz rusije i staviti ga u magacine u obliku šiljatih kontejnera:)Stoka sa zapada samo to razume sve ostalo je pričanje u vetar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *