ЛАВРОВ УПРОПАСТИО КЕРИЈА: Џон Кери добија отказ због руског колеге!

LAVROV UPROPASTIO KERIJA: Džon Keri dobija otkaz zbog ruskog kolege!

9 avgusta 2016

2CF3AA9C00000578-325551Kandidatkinja za predsednika SAD iz Demokratske partije Hilari Klinton teško da će ostaviti Džona Kerija na čelu Stejt departmenta u slučaju svoje pobede, piše američki magazin „Politiko“, pozivajući se na diplomatske krugove.

Prema mišljenju diplomata, Klintonova ima sopstvene kadrove koji pretenduju na mesto državnog sekretara. Među mogućim kandidaturama izvori navode Vilijama Bernsa, prvog zamenika državnog sekretar za vreme mandata Džordža Buša Mlađeg i Baraka Obame, i Vendi Šerman, bivšu zamenicu državnog sekretara za politička pitanja, navodi se u članku.

Među saveznicima Klintonove ima mnogo visokokvalifikovanih stručnjaka. Bez obzira na Kerijevo veliko iskustvo na međunarodnoj areni, njega često smatraju političarem, a ne diplomatom. Možda Klintonova na mesto državnog sekretara želi da postavi apolitičnije lice, naglasio je list.

Ipak, odlazak Kerija može da bude protumačen kao „gubitak ogromnih institucionalnih znanja i ličnih veza sa Teheranom, Amanom i Moskvom. Zbog toga ga Klintonova može ostaviti na tom mestu još neko vreme, pre nego što mu nađe zamenu“, piše „Politiko“.

Filip Krouli, bivši pres-sekretar Stejt departmenta u vreme kada je Klintonova bila državna sekretarka, uveren je da će Keri učestvovati u spoljnoj politici SAD, iako neće moći dugo da sačuva svoju sadašnju dužnost.

Na primer, Keri bi mogao i dalje da se bavi rešavanjem situacije na Bliskom istoku, tako što bi postao specijalni predstavnik SAD za pitanja Sirije, Irana ili za palestinsko-izraelski konflikt, smatra list.

KOMENTARI4 komentara

 1. Gordan says:

  Postoje indikacije da se vraća Kondolita Rajs, ako pobedi Klintonova.

 2. sinisa says:

  Samo nam jos treba Kondom Poliza Rajs. Sto ne poliza Levinski, polizace Kondom-sliza. Da nema Amerike, ne bi bilo ni komendije. Zivela Jamerika.

 3. Mika gnjavator says:

  Sad mi je jasno kako su amerikanci napravili lik frankeštajna, a rusi lik baba roge. Pa šta ima da ostane, kad ima sto suzdržanih godina. I ovaj Lavrov. Sve već unapred znaš šta će njih dva izjaviti, samo ne znaš šta su uradili. Ni Asanž nema pojma o tome.

 4. Dušan says:

  Bilo bi lepo da je u tekstu objašnjeno kako je to Lavrov upropastio Kerija. Ili sam to previše naivno očekivao

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *