ЛАВРОВ: Вокер у Рачку одиграо исту улогу као „Бели шлемови“ у Сирији

LAVROV: Voker u Račku odigrao istu ulogu kao „Beli šlemovi“ u Siriji

22 marta 2019
„Račak“ je bio veštački stvoren izgovor i provokacija za početak bombardovanja Jugoslavije, izjavio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

„To nije bio razlog, već veštački stvoren izgovor. Činjenica da je to bila provokacija poznata je već dugo vremena. Dokazi su više puta saopšteni, pisani i citirani. Navodno ubijeni civili su zapravo vojnici, militanti albanske vojske, takozvane `Oslobodilake vojske Kosova`, koji su jednostavno preobučeni u civilnu odeću. Odavno je poznato da je to bila nameštaljka“, rekao je Lavrov u intervjuu za dokumentarni film „Okretanje Atlantika“ na NTV-u.

Provokaciju je izveo američki šef misije OEBS-a, Vilijem Voker, koji je na licu mesta izjavio da je došlo do genocida, dodao je Lavrov.

“Bez obzira na ono što je on tamo vidio, a video je insceniranu provokaciju, nije imao pravo da daje takve izjave. Zaključci o tome što se događa moglo su biti dati samo od strane Stalnog saveta OEBS-a, kojem je on bio odgovoran. Generalno, on je odigrao istu ulogu kao i tzv. „Beli šlemovi“ u Siriji, konstantno organizujući inscenirane događaje koji Zapadu daju razlog da napadnu suverenu državu“, naglasio je Lavrov.

Izvor: vostok.rs

KOMENTARIJedan komentar

  1. Velika Metla says:

    A vi samo gledali,umesto da ih likvidirate,i ovoga nacistu,i te "crne"šlemove! Da je Voker radio za vas,kao i "beli šlemovi"protiv naci-amerike,mogu misliti koliko sekundi bi bili u životu! Vi nikako da shvatite da se na zlo zlom odgovara! Zlo se ne štedi,i ne oprašta mu se,jer zlo to shvata kao vašu slabost!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *