ЛАВРОВ: „Вучићу, поздравио те Путин и поручио да…“ (ВИДЕО)

LAVROV: „Vučiću, pozdravio te Putin i poručio da…“ (VIDEO)

12 decembra 2016
(foto: Youtube printscreen)

(foto: Youtube printscreen)

… se Rusija neće mešati u unutrašnja pitanja Srbije. Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u ponedeljak sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovom, sa kojim je razgovarao o saradnji dveju zemalja i daljem razvoju odnosa na temelju strateškog partnerstva i interesa dveju zemalja za njegovo produbljivanje u svim pravcima.

Lavrov je preneo Vučiću pozdrav od predsednika Vladimira Putina.

– Cenimo Vaš napor za razvoj odnosa sa Rusijom i cenimo sve što radite za našu međudržavnu saradnju – poručio je Lavrov Vučiću.

Takođe, Lavrov je poručio Vučiću da Rusija neće mešetariti po Srbiji.

– Rusija se neće mešati u unutrašnja pitanja Srbije. Uvek smo spremni da nađemo balans u našim interesima – istakao je ministar Lavrov.

Lavrov je naveo da Moskva takođe ceni i to što je srpski premijer ostvario ubedljivu pobedu na parlamentarnim izborima i što je narod pokazao da podržava politiku razvoja srpsko-ruskih odnosa.

– Srbija sada beleži ekonomski rast, a nadamo se i da će prošlogodišnje zasedanje spoljnoekonomske komisije u Moskvi tome i doprineti – istakao je ruski diplomata.

Pored toga, Lavrov je dodao da Srbija i Rusija ostvaruju veliku saradnju i u humanitarnom aspektu, ali i po spoljnopolitičkim pitanjima.

Vučić Lavrovu: Spremni za dalju saradnju

Premijer Vučić je izrazio nadu da će se Lavrov osećati kao kod kuće.

– Takođe se nadamo da će saradnja među našim narodima i zemljama biti bolja i uspešnija. Lično sam uveren da ćemo odnose podići na viši nivo i to je naš zajednički zadatak.

Premijer Vučić je istakao da bi jedan od fokusa saradnje Srbije i Ruske Federacije trebalo da bude privredna saradnja, imajući u vidu pogodnosti koje pruža Sporazum o slobodnoj trgovini.

On je naglasio da je Srbija spremna za unapređenje saradnje u oblasti energetike, poljoprivrede i telekomunikacija i dodao da su ruske investicije u svim navedenim oblastima dobrodošle.

Premijer Vučić obavestio je ministra Lavrova o ekonomskom napretku Srbije i izrazio interesovanje Srbije za proširenje kapaciteta za skladištenje gasa u Banatskom dvoru, kao i za izvoz Fijat vozila na rusko, ali i tržište Evroazijske unije.

Predsednik srpske Vlade zahvalio je na donaciji Ruske Federacije za unutrašnje oslikavanje Hrama Svetog Save u Beogradu, kao i aktuelne izrade mozaika na kupoli Hrama.

KOMENTARI7 komentara

 1. micky says:

  Ovoga me je sramota.... I rusi pukli ko oblanda.

 2. Bajurina says:

  Pozdrav bratu Vladimiru

 3. Vladimir says:

  Vrlo ponizavajuce za velikog diplomatu kao sto je Lavrov da mora de pruza ruku ovoj spodobi, ali to i jeste diplomatija. A ova spodoba odmah posle sastanka jurnula u Bruxelles na raport kod Mogerini ! Mozda neko vidi svrhu Lavrovog dolaska u Beograd, ali i Putin je dolazio... pa cim okrenu ledja nasi bezumni politicari odmah jure na Zapad da podignu malo cenu svojoj potcinjenosti.

 4. bata surda says:

  Rusi su najveca iluzija srpskoga naroda. Zar nije ocigledno da su digli ruke od srpskog naroda kada daju podrsku diktatoru Vucicu?

  • Ja bre says:

   Ne daju oni nikome kod nas trenutno podrsku,tu gresis.A da su Rusi blizu,da uskoro,ako ne promenimo kurs svoje spoljne politike,"dignu ruke od nas",tu ima istine.Pa nece jedna svestska sila da ceka jednu malu drzavu,koliko god jake i slovenske i pravoslavne veze bile medju nama.."Ne moze ni brat-brata doveka da ceka",da se mi dogovorimo,hocemo li sa Rusima(Sto bih ja,naravno voleo,ali ko sam ja?Samo"jedan mali",obican covek..),ili cemo u propast sa zapadom..Moramo konacno,i sto pre,jasno i glasno,bez uvijanja da se opredelimo.Da li je Srbija za"putu ka zapadu",u svoju konacnu propast,i konacan i tuzan kraj,za nas narod,koji je milenijun i po'odolevao raznim nedacama na ovim prostorima,ili cemo se okrenuti svojoj"starijoj sestri",majci Rusiji,tom bastionu svega dobrog i pravednog na ovom svetu,i time omoguciti svom narodu da dozivi"katarzu"i potpuno okretanje ka pravim vrednostima,u svakom smislu.Moramo misliti i na one koji dolaze posle nas,na nasu decu i unuke..

 5. ljubisav says:

  Bre mi nemozemo sami sa sobom,a kamoli sa drugima.Kraj igranke uskoro Nas ceka!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *