ЛАВРОВ „ЗАЛЕДИО“ ПРИШТИНУ: „Понашање Приштине изискује озбиљну реакцију“

ЛАВРОВ „ЗАЛЕДИО“ ПРИШТИНУ: „Понашање Приштине изискује озбиљну реакцију“

31 маја 2019

Понашање косовских власти према руском припаднику мисије Уједињених нација ничим не може да буде оправдано, покушаји Приштине да га лише пуномоћи или статуса који има је озбиљно питање и на њега треба да реагују представници УН, изјавио је руски министар иностраних послова Сергеј Лавров који борави у посети Токију.

Како је истакао, шеф мисије УН на Косову и Метохијиј Захир Танин је по том питању заузео принципијелан став и неће да охрабрује такво понашање Приштине.„Власти Косова су очигледно престале да се потчињују онима који су наводно њима руководили, а руководили су њима САД и ЕУ. Резултат тога је тужaн, покровитељство косовских власти од стране Запада довело је до тога да све пролази некажњено, што је неприхватљиво“, нагласио је.

Руски министар је такође навео и да су власти самопроглашеног Косова многе своје обавезе прекршиле, а пре свега мисли на ону за коју су се обавезали још пре четири године, а то је оснивање Зејeднице српских општина.

Поред тога, указао је Лавров, косовске власти су прекршилe и резолуцију 1244 формирањем оружаних снага, али и многим другим акцијама, што показује колико је опасно затварати очи на сва та сисетматска и бројна кршења међународног права од стране једних или других ученсника конфликтних ситуација.

„Русија ће инсистирати на имплементацији резолуције 1244 која је условила све парамтере решавња косовског проблема, инсистираће да се та резолуције поштује од стране свих играча, као и на томе да решење косовског проблема буде резултат процеса који је прихватљив и за Приштину и за Београд“, закључио је.

(Спутњик)

KOMENTARI7 коментара

 1. persida says:

  Ovaj Lavrov podseca na moju tetku iz Leskovca, samo prica jadan, a nista da uradi.

  • Ivana says:

   Tako je i Sloba pričo i ništa poduzeo pa Srbi u Krajini ostali bez svega.

 2. Kulak says:

  Ima li kakvog oružja da se sprži tu šiptarsku bandu? Svi mi znamo da ta šiptarska narkomafija ima svoje sponzore u EU i SAD. Znamo da im oni drže leđa da rade sve ove zločine koji uključuju ubijanje i premlaćivanje nenaoružanih civila, a od prije par dana i premlaćivanje udarcima kundakom u glavu službenika UN. Neće se tu šiptarsku bandu zaustaviti pričama već jedino oružjem.

  • Djoka says:

   Nemaju sipci sponzore, nego direktno primaju naredjenja od cionista i drogu iz americke fabrike droge, Avganistana.

 3. Istina says:

  Rusija će insistirati na implementaciji rezolucije 1244...Rusija treba da očisti kosovo od terorista i da preuzme kontrolu nad čitavim kosovom...

 4. hrvacki svinjar-stvenik says:

  Ovo je poniženje za Rusiju od male gamadi kakvi su šiptari. Ja ne mogu da verujem da Lavrova ovoliko "bole" batine po leđima Rusa iz UN. Da su kauboji ovo doživeli neki bi završili u zatvoru. Ovako ove priče Lavrova doprinose poniženju Rusije jer jasno je da Zapad neće u UN-u dozvoliti išta konkretno po ovom pitanju. Jadna reakcija od "najboljeg ruskog diplomate".

 5. E.Lirsch says:

  A to ce biti PISANI PROTEST u NjuJorju. BOG te mazo. Ima da vide siptari kad se ponesu rezolucije. Svako razne.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u