ЛАВРОВ „ЗАЛЕДИО“ ПРИШТИНУ: „Понашање Приштине изискује озбиљну реакцију“

LAVROV „ZALEDIO“ PRIŠTINU: „Ponašanje Prištine iziskuje ozbiljnu reakciju“

31 maja 2019

Ponašanje kosovskih vlasti prema ruskom pripadniku misije Ujedinjenih nacija ničim ne može da bude opravdano, pokušaji Prištine da ga liše punomoći ili statusa koji ima je ozbiljno pitanje i na njega treba da reaguju predstavnici UN, izjavio je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov koji boravi u poseti Tokiju.

Kako je istakao, šef misije UN na Kosovu i Metohijij Zahir Tanin je po tom pitanju zauzeo principijelan stav i neće da ohrabruje takvo ponašanje Prištine.„Vlasti Kosova su očigledno prestale da se potčinjuju onima koji su navodno njima rukovodili, a rukovodili su njima SAD i EU. Rezultat toga je tužan, pokroviteljstvo kosovskih vlasti od strane Zapada dovelo je do toga da sve prolazi nekažnjeno, što je neprihvatljivo“, naglasio je.

Ruski ministar je takođe naveo i da su vlasti samoproglašenog Kosova mnoge svoje obaveze prekršile, a pre svega misli na onu za koju su se obavezali još pre četiri godine, a to je osnivanje Zejednice srpskih opština.

Pored toga, ukazao je Lavrov, kosovske vlasti su prekršile i rezoluciju 1244 formiranjem oružanih snaga, ali i mnogim drugim akcijama, što pokazuje koliko je opasno zatvarati oči na sva ta sisetmatska i brojna kršenja međunarodnog prava od strane jednih ili drugih učensnika konfliktnih situacija.

„Rusija će insistirati na implementaciji rezolucije 1244 koja je uslovila sve paramtere rešavnja kosovskog problema, insistiraće da se ta rezolucije poštuje od strane svih igrača, kao i na tome da rešenje kosovskog problema bude rezultat procesa koji je prihvatljiv i za Prištinu i za Beograd“, zaključio je.

(Sputnjik)

KOMENTARI7 komentara

 1. persida says:

  Ovaj Lavrov podseca na moju tetku iz Leskovca, samo prica jadan, a nista da uradi.

  • Ivana says:

   Tako je i Sloba pričo i ništa poduzeo pa Srbi u Krajini ostali bez svega.

 2. Kulak says:

  Ima li kakvog oružja da se sprži tu šiptarsku bandu? Svi mi znamo da ta šiptarska narkomafija ima svoje sponzore u EU i SAD. Znamo da im oni drže leđa da rade sve ove zločine koji uključuju ubijanje i premlaćivanje nenaoružanih civila, a od prije par dana i premlaćivanje udarcima kundakom u glavu službenika UN. Neće se tu šiptarsku bandu zaustaviti pričama već jedino oružjem.

  • Djoka says:

   Nemaju sipci sponzore, nego direktno primaju naredjenja od cionista i drogu iz americke fabrike droge, Avganistana.

 3. Istina says:

  Rusija će insistirati na implementaciji rezolucije 1244...Rusija treba da očisti kosovo od terorista i da preuzme kontrolu nad čitavim kosovom...

 4. hrvacki svinjar-stvenik says:

  Ovo je poniženje za Rusiju od male gamadi kakvi su šiptari. Ja ne mogu da verujem da Lavrova ovoliko "bole" batine po leđima Rusa iz UN. Da su kauboji ovo doživeli neki bi završili u zatvoru. Ovako ove priče Lavrova doprinose poniženju Rusije jer jasno je da Zapad neće u UN-u dozvoliti išta konkretno po ovom pitanju. Jadna reakcija od "najboljeg ruskog diplomate".

 5. E.Lirsch says:

  A to ce biti PISANI PROTEST u NjuJorju. BOG te mazo. Ima da vide siptari kad se ponesu rezolucije. Svako razne.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *