ЛАВРОВ ЗАПРЕТИО И ИСМЕЈАО АМЕРЕ! „Увређени сте, јер сте НАДИГРАНИ, спреман је ОДГОВОР НА ВАШЕ САНKЦИЈЕ!“

LAVROV ZAPRETIO I ISMEJAO AMERE! „Uvređeni ste, jer ste NADIGRANI, spreman je ODGOVOR NA VAŠE SANKCIJE!“

22 decembra 2019

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je danas da će gasovodi Severni tok 2 i Turski tok biti pokrenuti uprkos američkima sankcijama i dodao da Rusija planira da na sankcije odgovori novim merama.

– Odgovorićemo na sankcije tako da ne naudimo sebi, ali ćemo definitivno odgovoriti i sigurno ćemo to uzeti u obzir kada budemo gradili naše odnose– rekao je Lavrov u intervjuu za rusku televiziju Prvi kanal.On je napomenuo da nije verovao da bi američki političari otišli tako daleko u donošenju takvih odluka i da mu je teško da razume situaciju s obzirom na to da poznaje većinu američkih kongresmena i senatora koji su izglasali sankcije, a koji su većinom demokrate.

Lavrov je izjavio da je Rusija spremna da uključi svoju tešku raketu „sarmat“ i hipersoničnu raketu „avangard“ u novi strateški sporazum o smanjenju naoružanja START, ako on bude produžen, prenosi Tas s, dodavši da je Rusija spremna da prikaže raketu „sarmat“ Sjedinjenim Američkim Državama.

Lavrov je istakao da Moskva i Peking nemaju planove da stvore vojni savez i podsetio da je ruski predsednik Vladimir Putin to više puta ponovio.

Lavrov je, međutim, napomenuo da su Rusija i Kina saveznici u oblasti politike i odbrane međunarodnog prava i policentričnih međunarodnih odnosa. Naglasio je i da neće prekinuti saradnju samo da bi Amerikanci bili srećni.

On je naglasio da Kina koristi ekonomsku moć na međunarodnoj sceni poštujući utvrđena pravila, a ne pokušavajući da ponizi bilo koga ultimatumima.

Očevi trenutne globalizacije verovatno su uvređeni jer su nadigrani pravilima koja su sami ustanovili. Ali, to je život, konkurencija slobodno tržište, pravila doneta u Bretno Vudsu koja još postoje– zaključio je Lavrov.

KOMENTARI7 komentara

 1. Miraš says:

  SAD su povele pravi globalistanski ekonomski rat protiv Rusije još za vreme predsednikovanja Obame, a to isto nastavile su u vreme Trampovog predsednikovanja. Cilj je bio da nasilničkim i sankcionim merama koje na pravom slobodnom tržištu ne treba da postoje, da smanje prodaju ruskog gasa u Evropi te da na taj način primire neposlušnu Rusiju i da je vrate na nivo iz 90-tih godina, a da povećaju prodaju svog skupljeg i manje kvalitetnog gasa u toj istoj Evropi. Da su uspeli time bi i Evropu gurnuli na nivo kolonije nižeg reda. Ali Evropljani se itekako dobro razumeju u novac, te Merkelova brani Severni tok 2 gledajući interese Nemačke.

  • Velika Metla says:

   Miraš,slobodno tržište za američke fašiste znači isključvo to da tržište bude "oslobođeno" od svih ostalih konkurenata,i da SAMO fašisti američki gospodare tržištem! E ovo je njihovo shvatanje "slobodnog tržišta"! Svako ostalo shvatanje slobodnog tržišta je za njih neprihvatljivo!

   • Miraš says:

    Da, da. Da je sve slobodno i otvoreno za američke lopoviste-imperijaliste, što je veoma prosto da prostačkije ne može biti.

 2. E.Lirsch says:

  Zavrsicete vi krivak Radakov. A Vase "odgpovore" zavucite tamo gde se obicno ne zavlace. Kome preti ova smlata?

 3. Magda says:

  Gospodine Lavrove, bilo bi super da doooooobroooooo namjestite opticke sprave da "sarmat" pogodi tocno u Bijelu kucu i to kad su svi u njoj 😂😂😂😂😂😂👌👌👌👌👌👌. To samo za pokaznu vjezbu/ da ne kaze drustvo iz Bijele kuce da im niste pokazali "sarmu na Ruski nacin" /

 4. Velika Metla says:

  Ako su ti kolege (makar i posprdno) fašisti iz redova "demoNOkrata" onda nije dobra stvar! Normalan čovek treba da se gnuša takvih spodoba,i da žali što je uopšte i na istoj planeti sa tim fašistima!

 5. M says:

  Rusi su za sporazum spremni pokazati Sarmat Amerikancima?!?A Avangard?!?A da im malo i plešu ko medo oko stola,da bi dobili taj sporazum?!?Ali neće to biti dosta!Tražit će USA još,sve!A s druge strane,skupa je Sloboda,pogotovo u utrci naoružanja!Nama malima je lakše,znamo da nemamo šanse pa pušimo!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *