ЛАВРОВ ЗАПРЕТИО НАТО АЛИЈАНСИ: Не изводите војне активности око наших граница, јер у супротном… РУСИЈА ВИШЕ НЕЋЕ САМО ГЛЕДАТИ

LAVROV ZAPRETIO NATO ALIJANSI: Ne izvodite vojne aktivnosti oko naših granica, jer u suprotnom… RUSIJA VIŠE NEĆE SAMO GLEDATI

19 novembra 2019

Rusija i Belorusija zabrinute su zbog povećanja aktivnosti NATO nedaleko od granica ove dve zemlje, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na zajedničkom sastanku odbora ministarstava spoljnih poslova.„Zajednički smo razmotrili situaciju u evroatlantskom regionu. Zabrinuti smo zbog kontinuiranog kursa NATO ka unapređenju vojnih kapaciteta i sve brojnih vojnih aktivnosti u blizini naših granica“, rekao je Lavrov.

Belorusija i Rusija, kako je rekao, veruju da je od ključnog značaja da se razmotre ovi procesi u kontekstu toga što su se sve zemlje OEBS obavezale da ne poboljšavaju svoju bezbednost na štetu tuđe bezbednosti.

(Tanjug)

KOMENTARI6 komentara

 1. M says:

  Pa,očito nije jeftino pratiti i parirati vojne vježbe protivnika,osobito na svojim granicama,i osobito ako je protivnik bogatiji i to radi često ili neprestano!Pa,što da onda rade Rusi?!?Nek se spremaju i jeftino pokazuju da napad na tlo Rusije,zapravo ne znači igru,nego Armagedonsku bitku s napadačima i onima koji iza njih stoje!

  • Lepi says:

   Misleči da je Zapad bogatiji od Rusije unoseči samoj Rusiji sankcije znači da je Zapad bankrotirao i da želi Ruske resourse, također misleči da je protivnik jači neprestano (veoma skupo) naoružavanje Zapadnih zemalja znači totalan gubitak u uspoređivanju sa Rusijom, Kinom i Indijom. Mislim da si pogrešio u računici ujko, jer Rusija ne napada nikoga i Rusija ne širi revolucije po blizkom istoku i Africi, za razliku od USA i UK koji nemaju vizije budučnosti pokrali su pola sveta i sada kada su se svi narodi skupili u takvim i njima sličnim državama postaje panika, panika jer Rusija brani Islamske narode, za razliku od Zapadnih zemalja koje šire negativno mišljenje o Islamskim vernicima. Za razliku od USA - Rusija nije napadala Siriju, Irak i Libiju. Zato ima Rusija prednost u izboru da bude izabrana kao realan posmatrač ako ne i spasitelj određenih naroda. Budimo realni, Dolar i €uro su pred kolapsom, štampaju se nenormalno dok na drugoj strani Ruski Gas i Ruski izvoz pšenice obara sve rekorde a o Kinezkoj ekonomiji i twhnološkom napredku da ne govorimo. Rusima nije cilj razorena Evropa nego kooperacija i surađivanje sa Evropskim narodima... Ko nije živeo sa pravoslavcima nezna kako razmišljaju ortodoksni narodi. Ukrajina nikada neće biti Evropska, Krim se nikada više neće vratiti pod komandu Ukrajine, treba priznati da su Rusi sposobni da naprave dar-mar na Evropskom tlu, problem je što su EU lideri neodlučni i još zavise od USA koja je pred građanskim ratom. Zato slušajte majku Rusiju inače će vas Rusi posmatrati kako se davite u vlastitim g****ma. Ekonomija Evrope je opljačkana za nepunih 20 godina, ko to nije video ili shvatio onda neka ode kod očnog lekara. Samo Rusija može da spasi Evropu unsuprotnom i Evropi preti rat terorističkih scenarija i anarhije...

   • Velika Metla says:

    Toj stoki evropskoj su migranti okupirali države,a oni kevću na Rusiju. Evo bio je članak na sajtu šta se dešava u Švedskoj. Imaju podmetnutih eksplozija u istoj količini koliko i u Avganistanu,a njima problem............,Rusija. Bolesnici. Satanizovali su islamski svet,(tobože nekakvi teroristi,islamska država i druge gluposti,u koje veruje samo zapadnjačka stoka,mada ima mali broj koji i ne veruje u te laži)kroz medije koji su u njihovim rukama,da bi imali opravdanje,samo njima poznato,da bombarduju tobože "teroriste",a iza svega se krije pljačkanje resursa tih država. Ko to nije do sada ukapirao nikada neće.

 2. Bora says:

  Zapad i da krene na Rusiju ima ponovo da izgubi. Dovoljno je istorija pokazala bidučnost je ponovo na Ruskoj strani, Napoleon, Hitler i ostali osvajači na Rusiju nisu mogli da shvate mentalitet ruskog naroda a to je da sa budalama nije dobro imati posla. Rusi imaju veoma puno izkustva u ratovanju generacijski su napredniji od ostalih naroda bar što se tiče koriščenja oružja za taktičko-izvidjačke vežbe su 10 puta sposobniji od svih 30 i kusur naroda u Evropi, pred Rusima su fizički i psihički samo Kinezi. Evropa se nije ništa naučila u poslednjih 100 godina od strane Rusa a to je da oni ako krenu, nemože jih niko zaustaviti. Zato ne dirajte mečku inače težko narodima Evrope. Evropa nije ni svestna koliko je Rusija zaštitena posebno novijom tehnologijom. Naivno je pričati o količini ljudske nadmoči i ako ima evropljana skoro 3 puta više od Rusa, njihove vremenske uslove bi redko ko preživeo, to možete da pitate ujkote 43 i 45 kada su bežali, malo ko se je živ vratio od ustaša iz Rusije. Ko bude steko poštovanje od Rusije preživeće ostalima možda i preti obstanak na belome svetu, jer je uzaludno razmišljati da je lako Rusiju pokoriti. To su samo pusti snovi pojedinih Evropskih političkih elita. Rusija je spremna i čeka, nema Evropa ni hrabrosti ni vremena da pomisli na suprostavljanje a kamoli na napad na Rusiju...

  • Velika Metla says:

   Rusija ima saveznika koji je NIKADA nije izneverio,a to je ZIMA. Zapadni nakot je izgleda smetnuo s uma onu staru poslovicu "istorija se ponavlja". A kakva im je bila istorija napadanja na Rusiju svi znamo. Mada,dok god je zapadu ovih koji su spustili gaće i okrenuli "pozadinu" spuštenih gaća prema zapadu,poljoša,ustaša,milograca,i ostale boranije "slovenske,zapadu neće faliti budala koje će da ratuju za taj isti zapad. Zašto zapad ne bi pokušao s tom marvom,koja mu se sama ponudila,da eventualno napravi neki zlo Rusiji? Njihovi ne ginu,nego tamo neki.

 3. Gagi says:

  Osnovna razlika izmedju istoka i zapada je sledeca: istok je jos u svojoj veri koja podrazumeva neku elementarnu komunikaciju sa sunarodnicima,odrzava taj pristup i bori se za zajednistvo dizuci nove bogomolje, obnavlja stare. Vekovi su pokazali da je samo zajednistvo uspeh jedne zajednice. Vera je ta koja nas uci da budemo bolji i tolerantniji prema sunarodnicima. ZAPADNA vera je drugacija, ona nije duhovna vec materijalna. Krunski primer je prodaja indulgencija svojim vernicima, time su pokazali da je njima vera samo novo sredstvo za bolji zivot "posvecenih". Sva velika dostignuca za svetsku zajednicu su postigli ljudi koji su bili izuzetno skromni, naravno, odmah se tu nadju bitange koje ce to da materijalizuju. Osnovni problem je u tome sto su olosi razvalili zivot na selu, drzava podstice uvoznike a ne nase proizvodjace. Sve ih je dovela u gradove da "zive" civilizovano i da su duzni do kraja svog zivota. NIJE NAM DOBRA DRZAVA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *