ЛАВРОВ ЗАТРЕСАО ЗАПАД – ПОРУЧИО КИНЕЗИМА: Треба напустити платне системе које контролише Запад

LAVROV ZATRESAO ZAPAD – PORUČIO KINEZIMA: Treba napustiti platne sisteme koje kontroliše Zapad

22 marta 2021

SERGERJ Lavrov smatra da savremene realnosti ukazuju na potrebu napuštanja korišćenja međunarodnih platnih sistema koje kontroliše Zapad.

Šef ruske diplomatije rekao je kineskim medijima: „Moramo se odmaknuti od tih platnih sistema“.Nije do kraja otkrio kako se to u Moskvi zamišlja, ali je naglasio:

„Moguće rizike novih sankcionih pritisaka bolje je smanjiti jačanjem sopstvene tehnološke nezavisnosti, posebno prelazom na plaćanja u nacionalnim valutama, kao i u međunarodnim valutama, koje su alternativa dolaru“.

Nezavisno od ovoga, Lavrov je upozorio da bi uvođenje pasoša za vakcinaciju protiv koronavirusa za ulazak u druge zemlje moglo dovesti do pojave novih linija razdvajanja u svetu i kršenja ljudskih prava.

Sigurno nimalo slučajno, istovremeno je Ministarstvo finansija Rusije upozorilo na „naglo povećane rizike od `hapšenja` i blokiranja ruske imovine u Sjedinjenim Državama i zapadnoj Evropi“.

Kao jednu od parirajućih mera, predložilo da se sredstva Fonda nacionalnog blagostanja koriste za davanje stranim vladama kredita za kupovinu ruskih proizvoda.

Ruski eksperti su uvereni da će to pomoći smanjenju rizika od blokade, a s druge strane – i ubrzati ekonomiju bez veštačkog upumpavanja novca.

Za ovakve kredite bi iz Fonda trebalo da tokom tri naredne godine bude odobreno ukupno 1 bilion rubalja.

KOMENTARI2 komentara

  1. Gagi says:

    Zapravo, TO su najvece i najmocnije sankcije prevarantskom katolickom zapadu. Ekonomska razmena bi mogla da bude, roba za robu ili roba za zlato. Od II rata, cela zemljina kugla je radila za "pobednike" koji su spasili svet od fasizma, njihove izmisljotine jer su oni to stvorili da opljackaju i uniste narode, kao danas digitalizacija. Ceo svet je radio za njihove "vredne" toalet papire, sa tim guz papirima su placali svoje saradnike i pokorili svet. Malo su se stvari izmenile, Rusi imaju sonicne rakete, mogu za razliku od II sv. rata da pariraju i da se brane od tih guznih potrepstina. Nece merici pomoci umovi iz II rata koji su se vremenom preselili iz Argentine i doneli opljackan kapital iz Europe. Potroseno je sve to, besni su to likovi i neobuzdani, mnogo vise trose nego sto imaju. Zbog toga je ovaj hemojski haos u svetu, da se malo sakriju i zabasure pravo stanje svoje propasti.

  2. test01 says:

    Kinezi su povezani sa USA i globalistima kao debela creva... prazna prica a trenutno u svetu ne postoji "moneta" koja moze da zameni dolar. Zlato smatraju (tretirraju) bizuterijom a i sama Kina uskoro zvanicno pocinje da koristi digitalni yuan (kao sto je bitcoin) - vec prihvaceno da se koristi u zapadnom monetarnom sistemu i mrezi SWIFT. Kasno Marko na Kosovo stize - opet....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *