ЛАВРОВ ЖЕСТОК: Тек ћемо „показати зубе“ Америци!

LAVROV ŽESTOK: Tek ćemo „pokazati zube“ Americi!

27 januara 2016

lavrov 76jVazdušni napadi ruske vojske kao podrška snagama lojalnim predsedniku Sirije Bašaru al Asadu pomogle su da se preokrene situacija u Siriji, izjavio je danas ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov.

– Delovanje ruskih vazduhoplovnmih snaga, kao odgovor na zahtev sirijskih lidera – zaista su pomogli da se preokrene situacija u zemlji i smanji teritorija koju kontrolišu teroristi – rekao je Lavrov na konferenciji za novinare, preneo je AFP.

On je ocenio da je nemoguće postići mirovni sporazum u Siriji ukoliko Kurdima ne bude upućen poziv da učestvuju u pregovaračkom procesu. Bilo bi nefer i kontraporduktivno zaustaviti Kurde da uzmu učešće u mirovnim pregovorima, rekao je Lavrov.

Ruski ministar inostranih poslova rekao je i da Rusija neće dozvoliti Zapadu da ih kažnjava zbog vođenja nezavisne spoljne politike.

– Mi smo spremni za… najkonstruktivniju saradnju sa zapadnim partnerima, uključujući Evropu i Sjedinjene Američke Države… ali samo i ekskluzivno na ravnopravnim i uzajamno korisnim osnovama bez mešanja u unutrašnje poslove, Rusija više neće to da toleriše  – rekao je Lavrov.

On je dodao da su američki antiraketni štit i ekspanzija NATO sve bliže granicama Rusije – “destabilizujući i kratkovidi”. Lavrov je naveo i da bi predloženi gasovod Severni tok 2 doneo korist i Rusiji i Nemačkoj.

Ruska avijacija svakodnevno sprovodi od 70 do 100 letova borbenim avionima, kako bi podržala ofanzivu sirijske vojske i patriotske opozicije u borbi protiv terorista u toj zemlji, navode ruski mediji.

Rusija i Sirija potpisale su u avgustu sporazum kojim se Moskvi daje odobrenje za vojno prisustvo u Siriji bez vremenskog ograničenja.

Sporazum je potpisan u Damasku 26. avgusta prošle godine, više od mesec dana pre nego što je Rusija pokrenula vazdušnu kampanju protiv Islamske države i drugih “terorista” u Siriji na zahtev sirijskog predsednika Bašara al Asada.

On je zaključen na “neodređeno vreme”, a prema odredbama sporazuma Rusija je rasporedila borbene avione i ljudstvo u bazi u Latakiji.

Dogovor je napravljen kako bi se odbranili “suverenitet, teritorijalni integritet i bezbednost Ruske Federacije i Sirijske Arapske Republike”, stoji u dokumentu.

KOMENTARI5 komentara

 1. rEmA says:

  Tako je Sergej Srbine!

 2. Blaženi Alojzije says:

  hahaha NASLOV: "Tek ćemo pokazati zube Americi". TEKST: " Mi smo spremni za… najkonstruktivniju saradnju sa zapadnim partnerima, uključujući Evropu i Sjedinjene Američke Države..." :D

 3. Batina says:

  Alojzije, da li ti pripadas grupaciji neljudi koju je Hitler nazivao izmet ljudskoga roda?

 4. Pratilac says:

  Ne! Alojzije ne pripada toj grupaciji. Njegova grupacija je nešto ispod te. Nemam pojma šta je, nisam nikad bio tamo, ali kažu da strašno smrdi. Imaju oni dva kompanjona ovde takođe. Jedan se lažno pretstavlja srpskim imenom miroslav,ali poznaćete ga po apsolutno istim komentarima. Može lako biti da je on i alojzije i miroslav.

 5. Lajla says:

  Blazeni lezi u ljes,ti ne spadas u ljdski rod.ti si sprdacina ljudskog roda i odjebi u rupu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *