Лавров жестоко на САД!

Lavrov žestoko na SAD!

24 februara 2019

Rusija je otvorena za konstruktivni dijalog sa SAD, ali neće dozvoliti da se sa njom razgovara kao sa učenikom, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov u intervjuu vijetnamskim i kineskim medijima.

„Oni (pristalice oštre linije u odnosima sa Moskvom u Vašingtonu) žele samo pogoršanje. Nedavno su opet uvele neke sankcije. Ili nameravaju da ih uvedu, već sam prestao da pratim“, rekao je Lavrov.

On je naglasio da se sankcije uvode za jednu istu stvar „između ostalog, već nekoliko puta jer su stanovnici Krima, užasnuti onima koji su došli na vlast u Kijevu zahvaljujući podršci SAD i EU, njenom obećanju da će iskoreniti Ruse na Krimu, glasali za pridruživanje Rusiji“.

„Mi, kao što je rekao predsednik Rusije Vladimir Putin, između ostalom i u svom obraćanju Federalnoj skupštini 20. februara 2019. godine, otvoreni smo za konstruktivni dijalog. Naravno, na ravnopravnoj osnovi, na bazi uzajamne koristi, a ne po principu „učitelja i učenika“. Tako se ne može razgovarati ni sa jednom državom, posebno ne sa Ruskom Federacijom“.

Šef diplomatije Rusije je ukazao da je po pitanju odnosa Moskve i Vašingtona lopta u dvorištu SAD.

„Ne znam koliko ta lopta može da ‘leti’, koliko oni žele da je ‘prebace’ na našu stranu, kako to mogu da urade, da li će lopta ‘doleteti’ — teško je reći. Ponavljam, otvoreni smo za konstruktivni dijalog, čim SAD budu spremne na takav ravnopravni razgovor, na rešavanje problema na osnovu ravnoteže interesa, a ne na bazi ultimatuma“.

webtribune.rs

KOMENTARI6 komentara

 1. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Lavrov ne kapira da ovakvim pozivima na dijalog samo dodatno stvara dojam kod kauboja da su na dobrom putu. Oni se plaše samo nečega što može da im razbije tikvu, a dijalog to nije.

  • Velika Metla says:

   Sve ima svoj kraj,pa i rusko strpljenje! Rusi čekaju da naci-amerikenjci napadnu prvi! A te priče kako će pobediti onaj ko prvi udari su priče za malu decu! naci-amerikenjci će da pokušaju da isprovociraju Rusiju da ona prva napadne,ali to NIKADA neće uspeti,i onda će morati sami da krenu i napadnu Rusiju! A to im je onda kraj! Jer naci-amerikenjci kao sotonina služinčad su od golog zla i agresije napravljeni,i zato će prvi i da napadnu! Samo što ovoga puta njihova teritorija neće biti pošteđena uništenja!

  • rajko says:

   Tačno zapažanje odlično formulisano. Hahahaha. Eto, čak me i nasmeja.

 2. samostalan says:

  Ovaj Lavrov verovatno radi za Ciju. Neverovatno laprdalo.

 3. samostalan says:

  Ko god se zalaze za dijalog, on zapravo prodaje svoju zemlju. Najbolji primer su Vucic i Lavrov.

 4. Kalimero says:

  SAD nije osvijila niti jednu zemlju dok je nije srušila iznutra. Razgovori su samo kupovina vremena. Rusija neće moći sama da se izbori protiv ostatka okupiranog sveta. Moraju da se očiste iz nutra pa da se ujedine i mogu da uspeju. SAD nikada neće krenuti u rat jer će to biti kraj sveta. Onima koji vkadaju svetom, to je naj manje u interesu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *