ЛАВРОВ: Зло се не може победити нелегалним средствима

ЛАВРОВ: Зло се не може победити нелегалним средствима

17 септембра 2015

3529901967 lavrovМеђународна коалиција која се бори против Исламске државе нема разлога да одбија сарадњу са сиријском владом, сматра руски шеф дипломатије Сергеј Лавров, који је рекао да се „зло не може победити нелегалним средствима“.

„Нажалост, ми сматрамо да је међународна коалиција саздана на погрешним основама. Наравно да делимо принципе борбе против тероризма, али не можете победити зло нелегалним средствима“, рекао је Лавров.

„Ми подржавамо сваку акцију која ће довести до слабљења терористичке претње у региону, али свака акција мора бити спроведена стриктно у складу са међународним правом“, истакао је руски шеф дипломатије.

Он је указао на то да су Савет безбедности Уједињених нација и тела УН за заштиту људских права затражили да се спроведу такве акције које неће дозволити да се „борба против тероризма претвори у безакоње“. Ставове министра Лаврова подржао је турски министар спољних послова Феридун Синирлиоглу.

„Игнорисање способности сиријске војске као партнера и савезника у борби против ИД значи жртвовање безбедности целог региона зарад некаквих геополитичких планова и очекивања“, рекао је Лавров након разговора са својим турским колегом, јавиле су РИА Новости.

Министар иностраних послова Русије рекао је да се власти у Сирији супротстављају агресији милитаната и да је председник те државе главнокомандујући оним што су „вероватно најспособније копнене снаге које се боре против тероризма“.

„Наши партнери имају избор: могу или да наставе да инсистирају на тврдњи да ће оставка председника Асада спасти регион од претње тероризмом — а мислим да никоме није потребно убеђивање у то колико је утопистичка та идеја“, рекао је Лавров, додајући да је друга опција почетак сарадње како би се „спречио распад овог историјски значајног региона“.

(правда.рс)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. miroslav says:

    Zlo se ubija glogovim kolcem.Svako pregovaranje sa djavolom je opasnost da i sam budes zrtva.A koji su vam to partneri? Oni sto su vam uveli sankcije? NEMA PRAVOSLJAVLJE PRIJATELJA OSIM BOGA.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u