ЛАВРОВ: Зло се не може победити нелегалним средствима

LAVROV: Zlo se ne može pobediti nelegalnim sredstvima

17 septembra 2015

3529901967 lavrovMeđunarodna koalicija koja se bori protiv Islamske države nema razloga da odbija saradnju sa sirijskom vladom, smatra ruski šef diplomatije Sergej Lavrov, koji je rekao da se „zlo ne može pobediti nelegalnim sredstvima“.

„Nažalost, mi smatramo da je međunarodna koalicija sazdana na pogrešnim osnovama. Naravno da delimo principe borbe protiv terorizma, ali ne možete pobediti zlo nelegalnim sredstvima“, rekao je Lavrov.

„Mi podržavamo svaku akciju koja će dovesti do slabljenja terorističke pretnje u regionu, ali svaka akcija mora biti sprovedena striktno u skladu sa međunarodnim pravom“, istakao je ruski šef diplomatije.

On je ukazao na to da su Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija i tela UN za zaštitu ljudskih prava zatražili da se sprovedu takve akcije koje neće dozvoliti da se „borba protiv terorizma pretvori u bezakonje“. Stavove ministra Lavrova podržao je turski ministar spoljnih poslova Feridun Sinirlioglu.

„Ignorisanje sposobnosti sirijske vojske kao partnera i saveznika u borbi protiv ID znači žrtvovanje bezbednosti celog regiona zarad nekakvih geopolitičkih planova i očekivanja“, rekao je Lavrov nakon razgovora sa svojim turskim kolegom, javile su RIA Novosti.

Ministar inostranih poslova Rusije rekao je da se vlasti u Siriji suprotstavljaju agresiji militanata i da je predsednik te države glavnokomandujući onim što su „verovatno najsposobnije kopnene snage koje se bore protiv terorizma“.

„Naši partneri imaju izbor: mogu ili da nastave da insistiraju na tvrdnji da će ostavka predsednika Asada spasti region od pretnje terorizmom — a mislim da nikome nije potrebno ubeđivanje u to koliko je utopistička ta ideja“, rekao je Lavrov, dodajući da je druga opcija početak saradnje kako bi se „sprečio raspad ovog istorijski značajnog regiona“.

(pravda.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. miroslav says:

    Zlo se ubija glogovim kolcem.Svako pregovaranje sa djavolom je opasnost da i sam budes zrtva.A koji su vam to partneri? Oni sto su vam uveli sankcije? NEMA PRAVOSLJAVLJE PRIJATELJA OSIM BOGA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *