ЛАЗАНСКИ: Американци ће Хрватима дати балистичке ракете? Не засмејавајте ме!

LAZANSKI: Amerikanci će Hrvatima dati balističke rakete? Ne zasmejavajte me!

30 oktobra 2015

miroslav-lazanski-dnevne 567567Piše: Miroslav Lazanski

Hrvatski mediji danima su raspravljali o tome kako će Pentagon darovati Zagrebu 16 višecevnih bacača raketa kalibra 240 milimetara, plus nekoliko lansera balističkih raketa dometa do 300 kilometara. „Taman do Niša”, spekulisali su hrvatski mediji. I tako je to trajalo danima, sve dok Aleksandar Vučić nije izjavio da će Srbija voditi računa ko u komšiluku ima balističke rakete i da će Srbija u tom kontekstu preduzeti sve mere radi odbrane svoje državne teritorije. Premijer Vučić, zbog političke korektnosti, nije odmah imenovao i potencijalne vlasnike i korisnike balističkih raketa, ali je spomenuo i američke helikoptere tipa „kjova”. Kako hrvatski mediji javljaju da će Hrvatska svoje helikoptere ruske proizvodnje „Mi-171” dati Ukrajini, a zauzvrat od Amerikanaca dobiti jurišne helikoptere „kjova”, jasno je na koga je premijer mislio kada je pre nekoliko dana govorio o naoružavanju nekih. Uostalom, u Moskvi je juče naglasio da Srbija neće napadati Hrvatsku.

Ipak, hrvatski ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić je na novinarska pitanja oko moguće prodaje ruskog oružja Srbiji odmah odgovorio da je Hrvatska članica NATO-a i da će NATO braniti Hrvatsku u svakom slučaju. Samo nije rekao od koga?

Dakle, prvo su hrvatski mediji mahali „balističkim raketama do Niša”, gde se, gle čuda, nalazi srpsko-ruski centar za vanredne situacije, dok bi pojam „balistička” raketa neki Srbi mogli da shvate i kao albanska raketa. Koja nas je izgleda baš i pogodila, pošto je Priština lepo izjavila da je Briselski sporazum u pogledu osnivanja Zajednice srpskih opština na Kosovu, koji je Priština potpisala, uopšte ne obavezuje. I sve to samo dan nakon što je EU sa Prištinom potpisala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

Zato nisam baš siguran koje su to hrvatske balističke rakete koje bi oni eventualno ispaljivali do Niša. I ko će im isporučiti te rakete? Mogu jedino Amerikanci. Onda da njih priupitamo zašto bi oni jednoj zemlji članici NATO-a, koja je praktično, sem Srbije, sa svih strana okružena državama NATO-a, Crnu Goru i BiH da ne računamo, dakle zašto bi Vašington isporučio Zagrebu balističke rakete? Da neće možda Hrvatska tim projektilima da gađa Ruse na Krimu, ili Ruse kod Staljingrada, odnosno Volgograda? Pa SAD i NATO nisu isporučili takve rakete nijednoj novoj članici NATO-a. I sada će da ih daju Hrvatskoj? „Za krepat od smijeha”, rekla bi bivša braća. Možda im isporuče i neku atomsku podmornicu. Predizborna kampanja u Hrvatskoj očito je puna „ložača” i mašte. A novine treba prodavati.

(Politika)

KOMENTARI11 komentara

 1. marko says:

  KAKVA HRVATSKA TO JE BANKROTIRANA ZEMLJA S 102 % DUGA VOJSKA KOJA NEMA NITI JEDNO SAVREMEENO ORUZJE OSIM PATRIJE TOTALNO ZASTARELA VOJSKA BEZ OKLOPNIH SNAGA VELIKIH TENKOVA NOVIH AVIJACIJE I HELIHOPTERA PVO DA NE GOVORIM. HRVATSKA IMA 20 TENKOVA UPOTREBLJIVIH M-84 I 180 PATRIA I TO JE SVE .TOPNISTVO ZASTARELO SVEGA 50 HAUBICA ZA NJIH NEMAJU DOVOLJNO STRELJIVA DOMETA 11 KM AKO I TO MOGU

 2. mija says:

  Pre ili kasnije, pomreće od zavisti. Čudan svet, te ustaše. Što god da mi radimo, oni su zavidni i odmah bi i oni, samo deset puta bolje, bar na rečima. Ne mogu da sklone pogled sa nas. Ni Zapad nije mnogo bolji, a svi zajedno su potonuli do moralnog dna.

 3. Lady Gaga says:

  ALI TI RVATI ZA RAZLIKU OD NAS SRBA IMAJU VOJSKU. KAKVU TAKVU, DOK MI IMAMO PUN KURAC LADNE VODE

 4. Robert Wronsky says:

  Radujte se dusmani!Glavno je da vama Rusija daje "blanko cek" 5 milijardi dolara za naoruzanje i sad vas hvata euforija a narod vam je bijeda, otima se za "bajat hleb", kako sami pisete. Dat ce vam Rusi onu stvar i bit ce vam kao i istocnim susjedima dok su njima upravljali.

 5. Zeljko,Zapresic,Hrvatska says:

  Susjedi (komsije) , ni u ludilu ne ulazite u propalu EU , pokusajte biti nesto kao SFRJ (nesto izmedju) jer iskren da budem Hrvatskoj je , a malo tko ce to reci , bilo bolje u SFRJ nego u EU! "Lideri" EU se ne mogu dogovoriti koje je boje go.no a o necemu drugom da ne pricam ! Ovo oko BiH me plasi jer su svi to mogli koliko toliko ravnopravno rijesiti jos u Dayton 1995.,bojim se opet nekog velikog rata koji ce kao 1914. krenuti iz BiH i zapaliti cijelu Europu! I da najvaznije,uz Rusiju i Island ste jedina neovisna,za sada, drzava u Europi!

 6. Nikolaj Džonson says:

  Robert Wronsky - zasro si svoje prezime, ali ja verujem da si ga samo prisvojio. Potpuno pogrešno. A možda i planski. Kao što si pogrešio i za istočne susjede. Malo prošvrljaj sa običnim narodom istočnih suseda, pa ćeš čuti malo drugačije priče. Možeš čak i sa istočnim Nemcima da razgovaraš i čućeš mnogo stvari koje bi svakog kao ti razočarale. Samo što običan svet nema mesta u medijima. Njegova se ne čuje. Rukovodstva su sva ista. Namenska, nameštena i zaposlena od strane Zapada, ali narod nije. Rumuni, Bugari, Istočni Nemci, sve veći broj Poljaka imaju za tebe sasvim drugačiju priču od one koju reklamiraš. Nemaju narodi bajat hleb zato što su im Rusi nešto oteli, nego su im otele Zapadne države. Nisu ga jeli bajatog pod Rusima. Vreme objašnjenja će se ipak počekati duže, jer su sve ove države porobljene od NATOa, nemaju svoje medije, nemaju prava da im se čuje glas, ali neka svetlost se već podobro razvila na kraju zapadnog tunela. A takvi kao ti su već poživčanili, a nije još ni počelo zapravo. Zato se tako batrgaš, ko da si poblesavio.

 7. Kuvar inovator says:

  Gospodine Lazanski, mislim da se izgovara "kajova". Piše se "kiowa". E, sad. Ako je G. Lazanski znatiželjan kakve su reakcije na njegova piskaranja, a jeste, onda će ovo pročitati. Inače, G. Lazanski je jedan od retkih novinara koji zna i da se baš poraspravi sa komentatorima. I to vrlo ljutito ponekad. Doduše, prošlo je mnogo vremena od kada sam zadnji put video da se raspravlja sa komentatorima, pa može biti da mu je neko skrenuo pažnju da ima da ćuti i guta šta mu serviramo ponekad. Jer jedno je napisati članak i objaviti ga, to ide uz radno mesto, a drugo je ravnopravno upasti među komentatore. Najčešće se izađe razočaran, jer dosta komentatora baš nema neko poštovanje prema današnjim srpskim literatama. Laureatima. Da, i ja sam jedan od njih.

 8. Cika Stevica says:

  lady gaga: bus se bar z pimpekom hrvatskim naigrala- jer ga im vise od oruzja

 9. mija says:

  Rusi su sigurno jedini kojim bih mirne duše smeo poveriti naše kulturne spomenike, teritoriju i ljude, siguran da neće ništa zloupotrebiti ili naneti političku i bilo kakvu drugu štetu. Ali ovo se zove tipičan račun bez krčmara. Nismo pitali Ruse da li bi oni takav dogovor prihvatili. Osim toga, Vatikan bi propištao kao ekspres lonac na takvo rešenje. KiM oni smatraju svojom teritorijom za koju su pobili onoliko naših i svojih ljudi i uložili prilično novca, a sad da im se ono izmakne preko noći, jednim potezom pera. Ako se odlučimo na tako nešto, moramo se temeljno pripremiti i mi i Rusi, jer neće biti jednostavno. Imamo mi dosta argumenata. Čak i neke za koje naši političari još ne znaju. Svet sve zna, ali ćuti i pravi se lud. Ako upotrebimo sve što nam je na raspolaganju, možda i uspemo.

 10. mija says:

  Izvinjenje: Moj gornji komentar je pogrešno plasiran. Pripada drugom članku.

 11. dejan says:

  lZANSKI DOBILI SU BALISTICKE RAKETE DOMETA 8000 KM NARAVNO TO SE NECE ZNATI BRZINE PREK O 26 MAHA PROTIV RUSKOG STITA MOGU BEOGRAD S 1O RAKETA SRAVNITI ZA MANJE OD 4 MINUTE.TE PRICE O DOMETU 300 KM SU ZA MALU DECICU A SRPSKE BUDALE NAVINE.SRPSKA OBAVESTAJNA SLUZBA JE GOVNO PRODANA NESPOSOBNA I NEUPOTREBLJIVA VEC 12 GODINA. SAD IZRACUNAJMO NEK JE POZICIJA TIH RAKETA A VOJN A JE TAJNA GDE SU RECIMO 600 KM OD VAZDUSNE LINIJE DO BEOGRADA A BLIZE JE BRZINA JE TIH RAKETA 26 MAHA SNAZNE BALISTICKE RAKETE ZA UNISTENJE RUSKIH U KOZMOSU TO JE PRERACUNATO 69,9 SEK ZNACI MANJE AKO SU BLIZE BEOGRADU VAZDUSNO OD HRVATSKE RECIMO 400 KM I BLIZE LETE ZA MANJE OD 46 .6 SEKUNDI I UNISTILE BIH CELI BEOGRAD NARAVNO POSTO NOSE NEUTRONKSE GLAVE P ONOVOJ TEHNOLOGIJI VAKUMA KOMPLETNO BIH CELI PROSTOR VOJNIH ROVOVA NA LINIJAMA DUGIM 300 KM UNISTILA TAKVIH 100 RAKETA.OVIME JE SRBIJA UGROZENA ALI JE TO PRODANA ZEMLJA I DOSLOVCE BEZ VOJSKE 23 000 BEDNIKA NE MOGU OSVOJITI GRAD VLEICINE 30 000 LJUID KAMOLI SE SUPROSTAVITI NATO PAKTU KAD SAD STAVLJA BALISTICKE RAKETE U OKOLINU SRBIJE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *