ЛАЗАНСКИ БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ: Косовска независност није завршена ствар! ЕВО ШТА ТРЕБА РАДИТИ…

ЛАЗАНСКИ БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ: Косовска независност није завршена ствар! ЕВО ШТА ТРЕБА РАДИТИ…

20 августа 2019

Нови амбасадор Србије у Москви Мирослав Лазански каже да је данашњи сусрет председника Александра Вучића са америчким државним секретаром Мајком Помпеом веома значајан.

“Добро је бити Њујорку на заседању Генералне скупштине УН, разговарати са свим факторима који креирају светску политику, упознати и упозорити их на све што се збива на Космету”, сматра Лазански.Мирослав Лазански је истакао да је то што Америка организује овакве сусрете доказ да инсистира на наставку дијалога Београда и Приштине.

„Тиме што Америка инсистира на таквим сусретима само показује да за њих без обзира што декларативно амбасадори Америке и у Београду и у Приштини кажу да је процес независности Косова завршена ствар, ово показује да ипак није завршено“, сматра Лазански.

„Чим Америка инсистира да се дијалог Београда и Приштине настави и чим Американци организују овакве сусрете то показује да има простора за неку врсту решења које би било прихватљиво и за Београд“, додао је Лазански.

Истакао је да је статус Косова, без обзира на једнострана признања, регулисан Резолуцијом 1244, а то се може променити само уз сагласност чланица Савета безбедности УН и да то морају да одобре Велика Битанија, Француска, Кина, Америка и Русија.

„Без те сагласности нема промене Резолуције 1244, а онда формално-правно ни промене статуса“, навео је Лазански.

Указао је да је добро бити у Њујорку на заседању Генералне скупштине УН и разговарати са свим факторима који креирају светску политику.

„Добро их је упознати и упозорити око свега онога што се збива на Космету, тако да је то још једна прилика да многе земље које су пожуриле да признају Косово да мало и размисле и евентуално ретерирају“, тврди Лазански.

На питање да ли се седиште дијалога Београда и Приштине заиста помера од ЕУ према великим играчима, Лазански каже да се помера јер је ЕУ показала своју немоћ.„Имали су довољно времена да се докажу, нису могли чак да натерају Приштину ни око тих такси. Било која кризна ситуација која се догодила на просторима Космета Европска унија није урадила ништа. Стално се иде ка тој врсти уједначавања обе стране, позива се и Београд и Приштина, при томе јасно је ко је главни узрочник свих проблема у јужној српској покрајини“, нагласио је Лазански.

Коментаришући одлуку САД и Велике Британије да њихови представници изађу из косовске агенције за имовину, Лазански каже да је „очито да представници Велике Британије и Америке у Приштини имају на лицу места све могућности да се увере да ли у тој врсти приватизације има непоштених игара“.

„Вероватно нису спремни да они буду нека врста покровитеља свему томе и нека врста фасаде свему ономе што се збива“, наглашава Лазански.

„Претпостављам да су свесни да је могућност да се нека факта о свему томе појави у неком западном медију и онда се ствара афера која поприма једну врсту лавине којом ће бити захваћени дипломатски службеници те две земље у Приштини, али и њихови шефови у матичним државама“, закључио је Лазански.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. rajko says:

    Sta ti to radis Lazanski? To sto ovaj ludak zagovara izdaju i rasparcavanje i unistavanje zemlje ne znaci da i ti to smes da radis. Lako je njemu. Ludaka niko ne shvata ozbiljno. Osim toga, on je pokrao milijarde sa kojim sebi moze da kupi azil, a kad zagusti pomoci ce mu i tata adolfina. A sta ces ti, crni kukavce? Mislis da ce ti on pomoci? Ne budi naivan! Kad se on poneo kao covek? Ostavice te da se boris za goli opstanak svoj i svoje porodice, da trunes u zatvoru na dozivotnoj robiji. Ne luduj, Lazo, priberi se dok se jos nisi sasvim zagklibio. To za sta se ti zalazes je izdaja drzave najgore vrste koja se nigde ne prasta, pa nece ni kod nas, budi siguran.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u