ЛАЗАНСКИ БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ: Косовска независност није завршена ствар! ЕВО ШТА ТРЕБА РАДИТИ…

LAZANSKI BEZ DLAKE NA JEZIKU: Kosovska nezavisnost nije završena stvar! EVO ŠTA TREBA RADITI…

20 avgusta 2019

Novi ambasador Srbije u Moskvi Miroslav Lazanski kaže da je današnji susret predsednika Aleksandra Vučića sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom veoma značajan.

“Dobro je biti Njujorku na zasedanju Generalne skupštine UN, razgovarati sa svim faktorima koji kreiraju svetsku politiku, upoznati i upozoriti ih na sve što se zbiva na Kosmetu”, smatra Lazanski.Miroslav Lazanski je istakao da je to što Amerika organizuje ovakve susrete dokaz da insistira na nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

„Time što Amerika insistira na takvim susretima samo pokazuje da za njih bez obzira što deklarativno ambasadori Amerike i u Beogradu i u Prištini kažu da je proces nezavisnosti Kosova završena stvar, ovo pokazuje da ipak nije završeno“, smatra Lazanski.

„Čim Amerika insistira da se dijalog Beograda i Prištine nastavi i čim Amerikanci organizuju ovakve susrete to pokazuje da ima prostora za neku vrstu rešenja koje bi bilo prihvatljivo i za Beograd“, dodao je Lazanski.

Istakao je da je status Kosova, bez obzira na jednostrana priznanja, regulisan Rezolucijom 1244, a to se može promeniti samo uz saglasnost članica Saveta bezbednosti UN i da to moraju da odobre Velika Bitanija, Francuska, Kina, Amerika i Rusija.

„Bez te saglasnosti nema promene Rezolucije 1244, a onda formalno-pravno ni promene statusa“, naveo je Lazanski.

Ukazao je da je dobro biti u Njujorku na zasedanju Generalne skupštine UN i razgovarati sa svim faktorima koji kreiraju svetsku politiku.

„Dobro ih je upoznati i upozoriti oko svega onoga što se zbiva na Kosmetu, tako da je to još jedna prilika da mnoge zemlje koje su požurile da priznaju Kosovo da malo i razmisle i eventualno reteriraju“, tvrdi Lazanski.

Na pitanje da li se sedište dijaloga Beograda i Prištine zaista pomera od EU prema velikim igračima, Lazanski kaže da se pomera jer je EU pokazala svoju nemoć.„Imali su dovoljno vremena da se dokažu, nisu mogli čak da nateraju Prištinu ni oko tih taksi. Bilo koja krizna situacija koja se dogodila na prostorima Kosmeta Evropska unija nije uradila ništa. Stalno se ide ka toj vrsti ujednačavanja obe strane, poziva se i Beograd i Priština, pri tome jasno je ko je glavni uzročnik svih problema u južnoj srpskoj pokrajini“, naglasio je Lazanski.

Komentarišući odluku SAD i Velike Britanije da njihovi predstavnici izađu iz kosovske agencije za imovinu, Lazanski kaže da je „očito da predstavnici Velike Britanije i Amerike u Prištini imaju na licu mesta sve mogućnosti da se uvere da li u toj vrsti privatizacije ima nepoštenih igara“.

„Verovatno nisu spremni da oni budu neka vrsta pokrovitelja svemu tome i neka vrsta fasade svemu onome što se zbiva“, naglašava Lazanski.

„Pretpostavljam da su svesni da je mogućnost da se neka fakta o svemu tome pojavi u nekom zapadnom mediju i onda se stvara afera koja poprima jednu vrstu lavine kojom će biti zahvaćeni diplomatski službenici te dve zemlje u Prištini, ali i njihovi šefovi u matičnim državama“, zaključio je Lazanski.

KOMENTARIJedan komentar

  1. rajko says:

    Sta ti to radis Lazanski? To sto ovaj ludak zagovara izdaju i rasparcavanje i unistavanje zemlje ne znaci da i ti to smes da radis. Lako je njemu. Ludaka niko ne shvata ozbiljno. Osim toga, on je pokrao milijarde sa kojim sebi moze da kupi azil, a kad zagusti pomoci ce mu i tata adolfina. A sta ces ti, crni kukavce? Mislis da ce ti on pomoci? Ne budi naivan! Kad se on poneo kao covek? Ostavice te da se boris za goli opstanak svoj i svoje porodice, da trunes u zatvoru na dozivotnoj robiji. Ne luduj, Lazo, priberi se dok se jos nisi sasvim zagklibio. To za sta se ti zalazes je izdaja drzave najgore vrste koja se nigde ne prasta, pa nece ni kod nas, budi siguran.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *