ЛАЗАНСКИ: Додиков потез је…

LAZANSKI: Dodikov potez je…

9 avgusta 2019

Vojni analitičar Miroslav Lazanski izjavio je „Srni“ da je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik dobro rekao da se u vezi sa Principima za formiranje vlasti na nivou BiH treba rukovoditi onim što piše, odnosno da nigde ne piše da se prihvata MAP.

„Dodik je dobro odgovorio da se treba rukovoditi onim što piše. U ovom sporazumu nigde ne piše da se prihvata MAP, nego se samo kaže da će BiH produbiti saradnju sa NATO-om u smislu kvalitetnije saradnje“, rekao je Lazanski.On je podsetio da BiH već ima tu saradnju kroz postojeće sporazume Partnerstvo za mir za saradnju sa NATO-om.

„Nigde u pisanom sporazumu, koji je dostupan, ne vidim da će biti prihvaćen taj Akcioni plan MAP za ovu godinu, to nigde ne stoji u ovom sporazumu koji su postigle tri strane“, rekao je Lazanski.

Komentarišući hajku na Dodika da je promenio stav po pitanju neutralnosti, Lazanski je rekao da je sve to bespotrebna politizacija koju određene političke strukture, odnosno stranke u Republici Srpskoj, koriste da bi napale Dodika.

„Republika Srpska jasno stoji na stanovištu vojne neutralnosti, a to je rezolucija koja je doneta u parlamentu Srpske, u kojoj je jasno rečeno da Republika Srpska nije za ulazak BiH u NATO“, rekao je Lazanski.

Lideri SNSD-a Milorad Dodik, HDZ-a BiH Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović 5. avgusta su u Sarajevu potpisali dokument Principi za formiranje vlasti na nivou BiH, kojim je dogovoreno da za 30 dana bude formiran Savet ministara i dogovorili su izmene Izbornog zakona i ukidanje nadležnosti OHR-a.

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad2 says:

    hm mislim aa je pravo rešenje za naše srbe u bosni ruske baze.Prvo, našim ljudima tamo ne mogu da uvedu sankcije, nema svrhe,drugo ako se rusi ukopaju u bosni amerika i nato mogu samo da plaču i treće ruska armija u bosni je GARANT da ustaše prekinu fantazije o napadu na naše.Znači NE POSTOJI nijedan način da NATO i USA pariraju ruskim bazama u bosni sem ratom a tu gube sigurno. Sve ostalo, diplomatski, ekonomski ili politički pritisci na r.srpsku su naučna fantazija koja ne može da funkcioniše u toj situaciji jer naši ljudi tamo žive kao i uvek što su na granici živeli:) a to je parola snadji se, i ne postoji nikakvo meko mesto na koje amerikanci mogu da udare, jedino što mogu je rat a to oni u bosni ne žele da rade.Imaju iskustva već, neprijatna od ranije, a sada nema miloševića u beogradu koga će da vuku za nos ko magare na vašaru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *