ЛАЗАНСКИ: Додиков потез је…

ЛАЗАНСКИ: Додиков потез је…

9 августа 2019

Војни аналитичар Мирослав Лазански изјавио је „Срни“ да је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик добро рекао да се у вези са Принципима за формирање власти на нивоу БиХ треба руководити оним што пише, односно да нигде не пише да се прихвата МАП.

„Додик је добро одговорио да се треба руководити оним што пише. У овом споразуму нигде не пише да се прихвата МАП, него се само каже да ће БиХ продубити сарадњу са НАТО-ом у смислу квалитетније сарадње“, рекао је Лазански.Он је подсетио да БиХ већ има ту сарадњу кроз постојеће споразуме Партнерство за мир за сарадњу са НАТО-ом.

„Нигде у писаном споразуму, који је доступан, не видим да ће бити прихваћен тај Акциони план МАП за ову годину, то нигде не стоји у овом споразуму који су постигле три стране“, рекао је Лазански.

Коментаришући хајку на Додика да је променио став по питању неутралности, Лазански је рекао да је све то беспотребна политизација коју одређене политичке структуре, односно странке у Републици Српској, користе да би напале Додика.

„Република Српска јасно стоји на становишту војне неутралности, а то је резолуција која је донета у парламенту Српске, у којој је јасно речено да Република Српска није за улазак БиХ у НАТО“, рекао је Лазански.

Лидери СНСД-а Милорад Додик, ХДЗ-а БиХ Драган Човић и СДА Бакир Изетбеговић 5. августа су у Сарајеву потписали документ Принципи за формирање власти на нивоу БиХ, којим је договорено да за 30 дана буде формиран Савет министара и договорили су измене Изборног закона и укидање надлежности ОХР-а.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. milorad2 says:

    hm mislim aa je pravo rešenje za naše srbe u bosni ruske baze.Prvo, našim ljudima tamo ne mogu da uvedu sankcije, nema svrhe,drugo ako se rusi ukopaju u bosni amerika i nato mogu samo da plaču i treće ruska armija u bosni je GARANT da ustaše prekinu fantazije o napadu na naše.Znači NE POSTOJI nijedan način da NATO i USA pariraju ruskim bazama u bosni sem ratom a tu gube sigurno. Sve ostalo, diplomatski, ekonomski ili politički pritisci na r.srpsku su naučna fantazija koja ne može da funkcioniše u toj situaciji jer naši ljudi tamo žive kao i uvek što su na granici živeli:) a to je parola snadji se, i ne postoji nikakvo meko mesto na koje amerikanci mogu da udare, jedino što mogu je rat a to oni u bosni ne žele da rade.Imaju iskustva već, neprijatna od ranije, a sada nema miloševića u beogradu koga će da vuku za nos ko magare na vašaru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u