ЛАЗАНСКИ: Ево каква је позадина шиптарског напада на Газиводе

LAZANSKI: Evo kakva je pozadina šiptarskog napada na Gazivode

29 septembra 2018

Upad ROSU i zauzimanje jezera Gazivoda vojni analitičar Miroslav Lazanski ocenjuje kao „čistu provokaciju Prištine i pokušaj Hašima Tačija da se na unutrašnjem planu reafirmiše kao jak igrač i da se istovremeno isprovocira Srbija i vidi šta će uraditi naše rukovodstvo“.On je naglasio da se u ovom slučaju radi o direktnom pokušaju pljačke imovine Srbije budući da jezero Gazivode, kaže, zalazi u užu teritoriju Republiku Srbije.

„Ako zauzmu Gazivode oni su izvršili i agresiju i na deo teritorije centralne Srbije“, rekao je Lazanski gostujući na TV Pink.

On je potez ROSU označio provokacijom Prištine i pokušajem Tačija da se na unutrašnjem planu „reafirmiše kao jak igrač i odlučan lider“.

Istovremeno Priština pokušava da vidi šta Srbija može da uradi i šta će uraditi.

„Država u takvoj i sličnoj situaciji postupa po utvrđenim pravilima, a to znači da se policijske i specijalne jedinice stave u stanje pripravnosti“.

Lazanski je uveren da zauzimanje jezera Gazivode neće završiti kao politika svršenog čina i da će kosovske specijalne jedinice morati da se povuku jer će,kaže, Srbija takav zahtev uputiti KFOR-u i zapadnim centrima moći, pre svega SAD.

„Vrlo je neobično da dan nakon razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i američkog ambasadora u Srbiji, ROSU upada na sever KiM. To je više nego bezobrazluk Prištine i onih koji su njihovi mentori“, rekao je Lazanski gostujući na TV Pink.

On je naveo da Priština nikad ne preduzima bilo kakvu akciju te vrste bez saglasnosti svojih mentora.

Čak i da je reč o samostalnom potezu Prištine, Lazanski kaže da Amerikanci imaju mehanizme da „u roku od pola sata upozore Albance da se povuku i da to ne mogu da rade“.

„Tu nema izvlačenja da su radili ovo bez znanja Zapada“, kaže Laznski.

Lazanski smatra da ROSU neće moći trajno da ostanu na Gazivodama jer je NATO garantovao da nikakve specijalne jedinice neće biti prisutne na severu Kosova.

„Videćemo da li je ovo provokacija da se vidi kako će Beograd reagovati i da se anulira fijasko kosovske diplomatije u UN i da se minimizira poseta predsednika Vučića Moskvi“, kazao je Lazanski.

KOMENTARI5 komentara

 1. Cetnik says:

  Koliko vidim da arnauti mogu da uzmu sta god pozele od velikog vodje, a on moze samo da cmizdri na TV pinku. Nadam se da ce jednom proci i njegovo i njihovo.

 2. Ana says:

  Siptarska policija moze slobodno da se proseta i do Aleksinca i Nisa. Zar mislite da bi nas kompromisni mirotvorac digao vojsku? Ne. Mir i sigurnost gradjana su na prvom mestu. To ce i veceras u udarnom terminu subotom u 21:00 kazati.

 3. Dane Radakovic says:

  siftari nece stati jer ih vucic ne zaustavlja oni ce doci do nisa i kraljeva i do pazara

 4. test01 says:

  Pozadina je da je to rezija AV i njegovog pobratima tacija. Spasavaju jedan drugoga..

  • Za predsednika Putina says:

   Bravo. Sve je to ista ekipa drugara koji jako dobro sarađuju i dele procente. Tu je i donMilo od Marlboroa, ista tri jahača.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *