ЛАЗАНСКИ: Ево шта је Србија данас показала…

LAZANSKI: Evo šta je Srbija danas pokazala…

10 septembra 2018

Miroslav Lazanski, pisac, novinar i vojno-politički komentator, komentarišući današnje nemire na Kosovu i Metohiji, da je Srbija pokazala svetu da nudi ruku prijateljstva, a da su to Albanci odbili.

Vojno-politički komentator tvrdi da su ovo dokaz da Albanci ne žele Srbe na Kosovu i da nemaju nezavisnu državu, kao što misle.– To je dokaz da je to jedna divlja, kvazi država i pokazatelj da Albanci ne žele Srbe na Kosovu. Ni vlast, ni opozicija, ni većina njihovog naroda ne želi Srbe na Kosovu i to je poseta predsednika Srbije pokazala. KFOR nije mrdnuo prstom, nego su se pokrenuli tek kad je nastala blokada puteva ka Banji! Jasno je da je KFOR pristrasan, da je NATO još jednom omanuo, a da Brisel vodi jednu lucifersku politiku. Šta znači ovo saopštenje Brisela preko Maje Kocijančić? To je ponavljanje starih stvari – jasan je Lazanski.

Miroslav Lazanski ukazuje na to da je Srbija ponudila civilizacijski dijalog, a da je to druga strana odbila.

– Mislim da je poseta predsednika bila fantastična diplomatska pobeda, pokazala je Srbija celom svetu svoje otvoreno lice, da nudi ruku prijateljstva, pomirenja, da nudi civilizacijski dijalog… Sve je to druga strana odbila! Da li će ovo biti dovoljno Briselu, EU, Americi, sponzorima kosovske kvazi nezavisnosti, ja ne znam, samo znam da je ovo pokazalo da Kosovo nije nezavisno, jer oni ne mogu da zabrane predsedniku Srbije da dođe dole, pokazalo se da ta njihova odluka ne znači ništa! E, sad što predsednik nije došao u Banju… Mislim da je dovoljno to što je održan miting u Kosovskoj Mitrovici, za sada, a videćemo šta će biti. Mi smo pokazali da nudimo civilizacijski dijalog, mirna rešenja, a oni su pokazali da nisu za to – smatra Lazanski.

On smatra da Albanci ne bi zapalili ni jedan papirić da je bar jedna američka jedinica izašla van kasarne i krenula ka barikadama.

– Evropa je tu nebitna, tu je bitan Vašington. Da je izašla jedna američka jedinica van kasarne i krenula ka barikadama pre nego što je došlo do paljevine, Albanci ne bi zapalili ni jedan papirić. E, ovo je sad ono što sam pričao kad su govorili da je došao Srbin za komandanta Bondstila, ma i on isto sluša što mu narede. Nema on veze sa Srbijom, to što on slavi Svetog Nikolu, to blage veze nema – podseća Lazanski.

(Novosti)

KOMENTARI9 komentara

 1. solac says:

  cetnici vuku Srbiju u nato,nece to ici tako lako....

  • Velika Metla says:

   solac,pa Četnicima i nije mesto sa nacistima! To je za ove galofag nazovi narode,rvate,šiptogorce,i ostali otpad i topovsko meso protiv Rusije!

 2. Dane Radakovic says:

  Cetnici Nece u NATO Cetnici ne vladaju sa Srbijom Lzo Vlada iz beograda danas pokazala izdaju KOSOVA I METOHIJE I Srba na kosovo

 3. Zoran says:

  Kad toliko "pametnog" da kaze kako eto iako Srbin nista od toga. To i masa laika znala, ne moras ti d anam pricas. Ti bi trebalo pricu oko toga da zaobidjes, da bides malo pametniji.

 4. MILUTIN MIKI VUJOVIC says:

  Gospodin Lazinski vrlo dobro zna da sogalji nebi smeli da urade nista bez odobrenja Vasintona,Vasinton je taj koi stvara sve to sa tim provokacijama oni provociraju i Rusiju oni bi hteli da Rusi povucu prvi potez tako bi imali opravdanje kako nisu oni ti koi pocinju rat

 5. Miraš says:

  Rekao je danas i ovo: "...ako je Stefan Nemanja, osnivač države srpske, mogao pred Manojla Komnina sa omčom oko vrata, goloruk, zbog Srbije, pa mogu valjda i ja, bez omče, zbog iste te Srbije i pred Tačija, i pred svakog drugog na ovom svetu." Našao je Tačija da poredi sa možda njslavnijim vizantijskim carom, a narko Republiku Kosovo poredi sa nekada veoma moćnim Vizantijskim carstvom. Našao je sebe da poredi sa Stefanom Nemanjom ocem Svetog Save, a stalno pljucka i baca drvlje i kamenje na "nebesku Srbiju". Verovatno želi da se i mi poklonimo zapadnom i ovozemaljskom knezu isto kao Tači, a zna da potencijalno baš ta "nebeska Srbija" biće mu u takvim namerama velika smetnja i ozbiljan protivnik. Prenosim jedan dobar komentar: "Vizantija je tada bila jedna od najmoćnijih država u Evropi i Maloj Aziji a Manojlo Komnin pametan i izuzetno obrazovan državnik. Arnauti su jedno malo pleme bez istorije, tradicije koje je bez NATO-a nula, a koje ti uzdižeš na nivo jedne moćne Vizantije. Đubre izdajničko, šta hoćeš sa tim? Da opravdaš svoju sramnu izdaju koju hoćeš da prikažeš kao poraz srpskog naroda od jednog beznačajnog plemena koje predvode trgovci drogom."

  • Miraš says:

   Stefan Nemanja je učestvovao u povećoj antivizantijkoj koaliciji zajedno sa Venecijom, kraljevinom Ugarskom i Svetim Rimskim carstvom pa kad je ona propala predao se vizantijskom caru. Nije on red Manojla Komnina išao zbog Srbije, nego zbog svoje izdaje i pobune. Pobunjenik Stefan Nemanja kada je stigao do cara Manojla pao je pred njim ničice pružajući mu svoj mač, da sa njim radi šta mu je volja. Vizantijski car Manojlo Komnin bio je izuzetno milostiv u odnosu na vladare onog vremena, prihvatio je Nemanjinu poniznost, pristavši na obnovu vazalnih obaveza i ostavljanje Nemanje na položaju velikog župana. A danas kako se u Briselu pristaje na sve onda jasno je da nema ni pobune protiv Kosova, poput nekadašnje Nemanjine. Nema nikakvog poklona od Tačija, a ni slučajno onakvog kakav je Manojlo Komnin učinio Stefanu Nemanji. Stefan Nemanja imao je svoje grehe, ali za vreme njegove vladavine Raška država je rasla i jačala. Što se tiče međunarodnih okolnosti i njegovo vreme je bilo veoma naporno i teško vreme poput današnjeg. Zato sa njim ne samo poslednjih godina i decenija nego skoro ceo jedan vek ne može niko da se poredi.

 6. Dane Radakovic says:

  e lazo lazo kumunjaro staraaaa

 7. Velika Metla says:

  Lazo,da zapadu duvaš u ddupe ne bi im bilo dovoljno! Za zapad je Srbija UVEK neprijatelj,makar šta ta ista Srbija uradila! Svaki srbski pokušaj da se dodvorite,ili nešto kao pokažete prema zapadu vam je usđen na propast još u samoj pomisli da nešto dobijete od zapada u smislu pozitivnih stvari! NIKADA zapad neće Srbiju poštovati,niti je smatrati za prijatelja! N I K A D A !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *