ЛАЗАНСКИ: „Ево шта се ЗАИСТА ДОГОДИЛО у Техничко ремонтном заводу у Крагујевцу!“ (ВИДЕО)

LAZANSKI: „Evo šta se ZAISTA DOGODILO u Tehničko remontnom zavodu u Kragujevcu!“ (VIDEO)

2 marta 2017

miroslav-lazanski-jpg_720

Vojni komentator Miroslav Lazanski kaže da ne postoji mnogo opcija koje su realne kada je u pitanju nesreća u Kragujevcu, kao i da je mala mogućnost da se nestali radnici nalaze u nekom od bunkera predviđenim za ovakve situacije.

– Ne zna se šta je sa tri radnika za kojima se traga. Daj bože da su živi. Teško je reći, to bi trebalo neko iz Ministarstva odbrane da vam objasni šemu kako izgleda krug TRZ-a. Kao što konzerva ima vek trajanja, tako ima i barut. Nakon nekoliko godina, odvaja se barut od čaure i u ovom objektu se upravo to radi. Da li je došlo do visoke koncentracije iscurelih barutnih gasova u vazduhu, ili se nešto drugo zapalilo, uglavnom, ono što je poznato je da je prvo došlo do požara, pa tek onda do dve eksplozije – rekao je Lazanski, gostujući u Jutarnjem programu televizije Pink.

On kaže da bi ovakvi objekti trebalo da imaju senzore koji će da upozore da može doći do ovako nečega, ali tek istraga treba da utvrdi da li su ti senzori postojali i da li su radili.

– Poslednja informacija od sinoć je da je mogućnost od novih eksplozija smanjena, jer je požar ugašen.
Lazanski objašnjava da uzrok nesreće nije nepoznanica.

– Ovo je jedini TRZ na prostoru cele bivše Jugoslavije i oni su uvek dobro radili. Kada imate višak tih materijala, možete da vršite delaboraciju, da uništite ili da se doniraju nekoj drugoj zemlji. S obzirom na to da se zna čime se taj zavod bavi i kako može da dođe do tako nečega, nema tu puno mogućnosti o uzrocima nesreće. Ovo je nešto što se dešava i u drugim zemljama, pre dve godine se dogodilo u Bugarskoj – kaže Lazanski.

On dodaje da je malo poznato da je Srbija potpisala sporazum sa NATO snagama upravo u vezi sa ustanovom u kojoj se dogodila nesreća.

– Mi smo dobili novac od NATO-a za modernizaciju TRZ u Kragujevcu. Taj novac je ili da se uvede neka nova tehnologija ili da se remontuje stara. Možda je i zato Stoltenberg među prvima uputio saučešće povodom ove nesreće – konstatuje vojno-politički komentator.

POGLEDAJTE GOSTOVANJE LAZANSKOG NA TV PINK:

(Informer, Pink)

KOMENTARI5 komentara

 1. Trifun says:

  NATo nacisiti izrazili saucesce? Majku im zlocinacku! Raspad je neminovan.

 2. darko says:

  hjade lazanski najbolje bi ti pod broj jedan bilo PRVO DA SE NE BAVIS VOJNIM PITANJIMA JER NISI VOJNI STRUCNJAK VEC NOVINAR ILI BOJE RECENO TREAB OSI SE BAVITI ADVOKATUROM DRUGO NAZALOST POD UTRCAJEM NOVCA KOJIM VLADA NATO I VUCIC I TVOJA POLITIKA JE SAKA JADA PA SI PRESAO KOD OVOG BANDITA VUCICA OCIGLEDNO. I MOJ TI JE SAVET NEMOJ UOPSTE SE BAVITI VISE POLITIKOM POGOTOVO NEKAKVIM RUSOFILSTCOM TAKIVH KAO TI U TOJ JADNO JSRBIJI IMA NA 100 000 ZATO JE I PROPALA KAD NE VOLITE I NE VERUJETE PRVO SAMI SEBIMA.STO SE TICE OVE EKSPLOZIJE OCITO SE RADILO I NEKOM NOVOM BRIZGANTNOM EKSPLOZIVU KOJE N ISAM IRADNICI NE ZNAJU KOJA HENIJSKA SVOJSTVA IMA STOKA OD VLASTI SMECA NATOU PO UTECAJME NJEGOVOG NOVCA RADE EKSPLOZIVE PRODAJU MU OVAJ OTROV DA MOGU UBIJATI CIVILE P O SVETU.JADNA LI SI SRBIJU DA NE MOZES BITI JADNIJA U ISTORIJI OD KAD SI NASTALA NIKAD GORA BOMBARDIRALI SU TE 78 DANA OTROVALI URANIJUMOM OVA BANDA SDP I SNS UVELA TE U NATO I NITKO O TOG IZGUBLEJNOG NARODA NISTA APSOLUTNO NE MOZE NAPRAVITI VISE.GINU TI NESECNII U VOJSCI PRVO HELIHOPTER POTOM MINER PA OVO I TOME NIJE KRAJ SIGURNO. STO US NAPRAVILI OD VAS U OVIH 25 GODINA TO NIKOME NISU I TOME NEMA KRAJA. JAD I BEDA VECNA

 3. Cane says:

  Sta je pisac hteo da kaze?!?!

 4. Moma says:

  Vlada ne daje potrebna novčana sredsta vojsci, pogoni su stari i zapušteni, čuva se neka prastara municija koja ničemu ne služi, čemu to vodi. Ne obavljaju se takvi poslovi u kovačkoj radionici, ne ide ni vojska bedno pšlaćena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *