ЛАЗАНСКИ: Французима се вратило рушење Гадафија!

LAZANSKI: Francuzima se vratilo rušenje Gadafija!

16 novembra 2015

Lazanski 434Vojno-politički analitičar iz Beograda Miroslav Lazanski smatra da Zapad nije spreman za pokretanje kopnene ofanzive protiv Islamske države, jer bi to dovelo do ogromnih žrtava među intervencionističkim snagama

On tvrdi da uništavanje Islamske države nije moguće bez spremnosti na podnošenje vlastitih gubitaka i da Francuska nije spremna da krene u kopnenu ofanzivu, nego jedino da nastavi sa vazdušnim udarima po ciljevima Islamske države, što su i do sada činili bez velikog uspeha.

– Amerikanci prvi ne žele da zaglave u kopnenom sukobu u Siriji i Iraku. To trenutno ne želi niko na svetu. Bilo kakva intervencija takve vrste podrazumevala bi ogromne žrtve – rekao je Lazanski za Pres Republika Srpska.

Lazanski kaže da je teško proceniti kako će se situacija dalje razvijati, te dodaje da je ovo izuzetno težak i komplikovan trenutak za celi svet, sa perspektivama koje uopšte nisu „svetle“.

– Kada su učestvovali u rušenju Gadafija u Libiji, ni Francuzi ni bilo ko drugi sa Zapada, nisu razmišljali do čega ih to može dovesti. Sada vidimo da je Gadafi bio u pravu kada je govorio da je on, zapravo, bio jedina brana radikalnim islamistima da napadnu Evropu – kaže Lazanski.

On ističe da će biti pritisaka na balkanske zemlje da snažnije kontrolišu migrante, ali je dodao da je praktično nemoguće sprečiti migrante da dođu tamo gde su naumili.

– Ko može da prekontroliše reku izbeglica koja svakodnevno prolazi ovim putem, a sigurno da među njima ima i potencijalnih terorista. Migrantsku krizu treba da rešavaju oni koji su sve ovo zakuvali – ocenio je Lazanski.

(PressRS)

KOMENTARI2 komentara

  1. Sale says:

    Budalastine...ovo nema veze ni sa Gadafijem ni sa Libijom...nego islamom...a tu je Lazanski totalno tanak...

  2. Da ih nisu malo "poduvatili" za dušnik??? says:

    Au, brate, al smo se zaleteli. Šta je to Francuska platila? Raspala se, ili počeo građanki rat, ili je bombarduju kao oni Libiju? Ti "azilanti" su dogovorno poslati u Evropu da malo prave nereda i uljude evropske narode, to jest da im uteraju shvatanje u mozak, glavu, srce i dušu da su njihove novosvetske vlade potpuno ispravne i dobre. Nisu još ni počeli. A ima ih toliko da ih svaka evropska država pojedinačno, može sterati u Sargasovo more za 24 sata. Normalno, nisu oni mali problem, ali to nisu, važi za narode, a ne za vlast, koja ih još uvek prima i organizuje za malo nereda. Kada azilanti ispune plan vlasti država Zapada, nastaće mir u Siriji i onda će ih sve polako i natenane vratiti odakle su i došli. Na početku sam naseo da su vlade zapadnih država iznenađene, pa sam se onda iznenadio vrlo malom otporu tih vlasti i gotovo nemanju nikakve želje da se zaustavi priliv, osim u Mađarskoj, a kasnije mi je već bilo jasno. Te izbeglice se nisu mogle nikako proširiti po Evropi BEZ saglasnosti i plana evropskih vlasti. Danas samo gledam kako ih usmeravaju i precizno šmirglaju svoje narode sa "islamistima" đavolima. Zavrću uši svojim narodima. Ono kao kad naš narod kaže - Ebedu ih u zdrav mozak! I taj pariski test je samo deo vežbe koje su vlasti evropskih država zadale azilantima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *