ЛАЗАНСКИ И ТОМА ФИЛА: Суђење Насеру Орићу биће чиста фарса!

LAZANSKI I TOMA FILA: Suđenje Naseru Oriću biće čista farsa!

29 avgusta 2015

miroslav-lazanski-dnevne 567567Nakon više meseci Tužilaštvo BiH je konačno podiglo optužnicu protiv ratnog zločinca Nasera Orića.

Vojni analitičar Miroslav Lazanski smatra da je optužnica podignuta protiv Orića zbog pritiska međunarodne zajednice, jer da je podignuta po savesti BiH onda bi oni podigli optužnicu za Dobrovoljačku ulicu u Sarajevu, Tuzlansku kolonu, napad na pripadnike JNA…

„Osim toga Nasera Orića će procesuirati za tri čoveka. A znamo da je on komandovao 28. muslimanskom divizijom iz područija Srebrenice gde je ubijeno preko 3.600 Srba u okolnim selima. Ako imate 3.600 Srba, ako su poimenice navedeni, a i pre nekog vremena je objavljen spisak ubijenih, a ovde mu se sprema proces zbog trojice ubijenih onda vidite da je to jedna sudska farsa“, kaže Lazanski.

S obzirom na to da je Orić bio u Hagu gde je oslobođen krivice, Lazanski kaže da će se bosansko pravosuđe voditi upravo tom vrstom pravosudne procedure koja kaže da ako ga je haški tribunal oslobodio svake odgovornosti onda će u BiH pozvati na tu presudu i pitati: Zašto da mu mi onda sudimo?!

„Ovo je čisto pro forme. Biće to da će biti oslobođen ili će dobiti jedan dan zatvora ili mesec. Dakle Hag ga je oslobodio, vratili su ga u BiH, onda je izbio skandal sa napadom na premijera Vučića u čiju je organizaciju očito i Naser Orić umešao prste. Onda su oni, pošto smo mi digli medijsku pažnju oko njegovih zločina, u Sarajevu zaključili „Ajde mi njega kao malo da procesuiramo“, ali ja vam kažem da od toga nema ništa“, ocenio je Lazanski.

Advokat Toma Fila se slaže sa Lazanskim da je ovde u pitanju velika farsa Pravosuđa BiH. Fila misli da je sve ovo organizovano sa međunarodnom zajednicom.

„Kada je Švajcarska uhapsila Nasera Orića po našoj poternici oni su pritiskali Bosnu i Hercegovinu da nađu razlog da oni zatraže Orića jer su znali da će mu kod nas u Srbiji biti suđeno sa dokazima i svedocima. Pošto se zna da je kriv i kako bi prošao cela međunarodna zajednica tražila rešenje“, objašnjava Fila.

On dodaje da kada je Švajcarska izručila Orića BiH, oni nisu mogli da ga dočekaju kao heroja i da ne vode nikakav postupak protiv njega jer bi onda svima bilo jasno da je to urađeno samo formalno i da su praktično prevarili međunarodnu zajednicu i međunarodno krivično pravo.

„Zato su se setili da podignu tu optužnicu, ali od nje neće biti ništa. Ja vam unapred kažem i tako će i biti: Suđenje će biti zakazano limburga meseca ako i bude, a onda će Orić, naravno, biti oslobođen“, zaključuje Toma Fila.

(Srbijadanas.com)

KOMENTARI2 komentara

  1. Voka says:

    ...ko je još video da krvati i muslimani sude svojim "herojima"...kakve nacije - takvi i heroji...

  2. Radomir says:

    Ima tu reshenja jedan dobar Snajperista resava pravdu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *