ЛАЗАНСКИ ИМАО ВАЖАН САСТАНАК У РУСИЈИ – ЕВО ШТА ЈЕ ДОГОВОРИО

ЛАЗАНСКИ ИМАО ВАЖАН САСТАНАК У РУСИЈИ – ЕВО ШТА ЈЕ ДОГОВОРИО

18 новембра 2020

ГУВЕРНЕР Свердловске области Јевгениј Кујвашев понудио је производе регионалних предузећа за изградњу железница и модернизацију енергетских објеката у Србији.

О томе је разговарано на састанку са амбасадором Србије у Русији Мирославом Лазанским.Шеф региона је предложио да се размотри могућност пројеката сарадње у оквиру спровођења националних програма Србије.

– Споразум између земаља Eвроазијске уније и Србије о стварању зоне слободне трговине допринеће развоју директних контаката између уралских предузећа и Србије. Наша предузећа могу да учествују у реализацији пројеката за развој железница и модернизацију енергетских објеката у Србији – рекао је Јевгениј Кујвашев.

Као одговор на то, Мирослав Лазански је предложио организацију сарадње на нивоу привредних комора Републике Србије и Свердловског региона.

– Србија је такође спремна да на тржиште Урала уђе са својим производима, пре свега пољопривредним производима – свежим и смрзнутим млечним производима, сиревима, садницама цвећа, намештајем – рекао је дипломата, а преносе руски медији.

Стране су се договориле, након нормализације епидемиолошке ситуације, да организују размену пословних делегација, потпишу меморандум о сарадњи и развију „мапу пута“ за његову примену. Куивасхев је такође позвао Србију да учествује на изложби ИННОПРОМ-2021.

Треба имати на уму да је трговински промет Свердловско региона са Србијом у 2019. години порастао 3 пута у односу на претходну годину и износио је 296 милиона долара.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Pijandurista says:

    Ja mislio dogovorio da fudbalska reprezentacija Rusije pusti Srbiju da pobedi sa 5-0.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u