ЛАЗАНСКИ: Јачи смо од Хрвата! ЕВО ЗАШТО (ВИДЕО)

LAZANSKI: Jači smo od Hrvata! EVO ZAŠTO (VIDEO)

30 avgusta 2018

Vojno-politički komentator dnevnog lista „Politika“ Miroslav Lazanski ocenio je danas da će Vojska Srbije, zahvaljujući velikoj modernizaciji koja je u toku, moći da spreči svaku agresivnu akciju bilo koje susedne države.

Lazanski je gostujući u Novom jutru napomenuo i da je Srbija u domenu ratnog vazduhoplovstva jača od Hrvatske i pored vojne opreme koju ta zemlja nabavlja.– U toku je velika modernizacija Vojske Srbije, to je neosporno. Država je odlučila da vojsku podigne na jedan viši tehničko-tehnološki nivo – naveo je Lazanski i ukazavši da se to odnosi na migove 29, ali na borbene helikoptere koje će Srbija nabaviti.

– MI-35 je izvozna modernizovana verzija poznatog helikoptera MI – 24 koji je korišćen u Avganistanu i odlično se pokazao u Siriji – ukazao je on i pozitivno ocenio jačanje i helikopterske komponente ratnog vazuhoplovstva.

– Dobićemo i devet helikoptera Erbasovih, vojska šest, policija tri, a imamo i preko 35 gazela, plus tri MI 17, a još tri treba da dođu. Imamo i oko pet ili šest MI 8 – dodao je Lazanski. Kako je istakao, to je jaku helikopterska komponenta.

– Mi to ne nabavljamo za rat sa NATO, jer je to premali broj, ali je dovoljno da imamo preventivnu vojnu silu koja može da spreči bilo kakvu agresivnu akciju bilo koje susedne države, jer ne znamo da li neka od država koje su komšije mogu da preduzmu neku unilateralnu akciju – dodao je Lazanski.

Prema njegovim rečima, u domenu ratnog vazuhoplovstva Srbija je jača od Hravstke bez obzira što oni nabavljaju tih 12 F-16.

– Mi imamo orlove i G4, to je lovačko bombarderska avijacija. Hrvati to nemaju – objasnio je Lazanski i dodao da projekat “1.500 plus” predstavlja takozvane snage za brze intervencije koje će činiti 1500 vojnika posebno opremljenih i obučenih na nivou Rusa i Amerikanaca.

Kako je istakao njihov broj bi posle trebalo da bude povećan za još 1.500.

– Važno je što se ponovo počelo razmišljati o uvođenju vojnog roka koji je suspendovan. Samo tako Srbija može da stvara dobru ratnu rezervu, da ima i mirnodopsku vojsku. Najbolja opcija je kombinovani sistem-imati profesionalne vojnike i one na redovnim služenju vojnog roka – dodao je Lazanski.

KOMENTARI8 komentara

 1. rajko says:

  Ko su Hrvati? Prodji se, Lazo, tih tvojih fiks ideja o tom ološu. Šta je nas briga za neke tamo Hrvate! Mi smo, bre, gospoda ljudi, kako ti nije jasno. O takvim prljavim gnjidama mi i ne mislimo, a kamo li da se, nedaj Bože, poredimo.

  • Karital says:

   Tako je sir Rale, vi ste gentlemeni, samo još nosite opanke i koristite onu srpsku:"zreo si za sekirče".Jedini ste od europskih naroda koji je koristio lapop.Pravi ste gentlemeni!

 2. Tinman19 says:

  Hrvatska nije nikada ni napala Srbiju niti će to ikada napraviti. Mi hrvati samo branimo ono što je naše. Sada smo, hvala bogu, neovisni i samostalni, imamo sasvim dovoljno vojske da rasturimo svaku budalu koja nam pokuša nauditi. Uostalom, to smo dokazali 1995. Oluja je blistava akcija, a ne genocid kako srbi prikazuju.

  • kiki_ ćeraćemo se says:

   Pa niko ne voli ratove a ni hrvati nisu hrvati već srpsko-hrvatski narod, koji je svu baštinu od Srba i dobio pa čak i teritoriju. Zahvalnost ste pokazali progonstvom, sreća će biti da vam se to isto ne vrati, ali i hoće o pravednom Božijem carstvu kada će svako dobiti platu po delima svojim.

 3. Veliki brat says:

  Jao, kakvi kompleksi, to je strašno! Aj drago mi je da ste konačno jači od Hrvata. Nema više straha. Sad ćete barem mirno spavat.

  • Cetnik says:

   Jaci smo magarci za ropstvo euro unijatima.

 4. kiki_ ćeraćemo se says:

  Lažanski samo o ratovim i priča, da ih nema valjalo bi ih napraviti kako bi naš mali Lažo mogao da ih komentariše.

 5. kiki_ ćeraćemo se says:

  Najbolja kombinacija je da Lazanski ode u prve borbene redove pa da odatle komentariše iz prve ruke, odakle mu samo tolika pamet iz udobne fotelje?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *