ЛАЗАНСКИ: Јачи смо од Хрвата! ЕВО ЗАШТО (ВИДЕО)

ЛАЗАНСКИ: Јачи смо од Хрвата! ЕВО ЗАШТО (ВИДЕО)

30 августа 2018

Војно-политички коментатор дневног листа „Политика“ Мирослав Лазански оценио је данас да ће Војска Србије, захваљујући великој модернизацији која је у току, моћи да спречи сваку агресивну акцију било које суседне државе.

Лазански је гостујући у Новом јутру напоменуо и да је Србија у домену ратног ваздухопловства јача од Хрватске и поред војне опреме коју та земља набавља.– У току је велика модернизација Војске Србије, то је неоспорно. Држава је одлучила да војску подигне на један виши техничко-технолошки ниво – навео је Лазански и указавши да се то односи на мигове 29, али на борбене хеликоптере које ће Србија набавити.

– МИ-35 је извозна модернизована верзија познатог хеликоптера МИ – 24 који је коришћен у Авганистану и одлично се показао у Сирији – указао је он и позитивно оценио јачање и хеликоптерске компоненте ратног вазухопловства.

– Добићемо и девет хеликоптера Ербасових, војска шест, полиција три, а имамо и преко 35 газела, плус три МИ 17, а још три треба да дођу. Имамо и око пет или шест МИ 8 – додао је Лазански. Како је истакао, то је јаку хеликоптерска компонента.

– Ми то не набављамо за рат са НАТО, јер је то премали број, али је довољно да имамо превентивну војну силу која може да спречи било какву агресивну акцију било које суседне државе, јер не знамо да ли нека од држава које су комшије могу да предузму неку унилатералну акцију – додао је Лазански.

Према његовим речима, у домену ратног вазухопловства Србија је јача од Хравстке без обзира што они набављају тих 12 Ф-16.

– Ми имамо орлове и Г4, то је ловачко бомбардерска авијација. Хрвати то немају – објаснио је Лазански и додао да пројекат “1.500 плус” представља такозване снаге за брзе интервенције које ће чинити 1500 војника посебно опремљених и обучених на нивоу Руса и Американаца.

Како је истакао њихов број би после требало да буде повећан за још 1.500.

– Важно је што се поново почело размишљати о увођењу војног рока који је суспендован. Само тако Србија може да ствара добру ратну резерву, да има и мирнодопску војску. Најбоља опција је комбиновани систем-имати професионалне војнике и оне на редовним служењу војног рока – додао је Лазански.

KOMENTARI8 коментара

 1. rajko says:

  Ko su Hrvati? Prodji se, Lazo, tih tvojih fiks ideja o tom ološu. Šta je nas briga za neke tamo Hrvate! Mi smo, bre, gospoda ljudi, kako ti nije jasno. O takvim prljavim gnjidama mi i ne mislimo, a kamo li da se, nedaj Bože, poredimo.

  • Karital says:

   Tako je sir Rale, vi ste gentlemeni, samo još nosite opanke i koristite onu srpsku:"zreo si za sekirče".Jedini ste od europskih naroda koji je koristio lapop.Pravi ste gentlemeni!

 2. Tinman19 says:

  Hrvatska nije nikada ni napala Srbiju niti će to ikada napraviti. Mi hrvati samo branimo ono što je naše. Sada smo, hvala bogu, neovisni i samostalni, imamo sasvim dovoljno vojske da rasturimo svaku budalu koja nam pokuša nauditi. Uostalom, to smo dokazali 1995. Oluja je blistava akcija, a ne genocid kako srbi prikazuju.

  • kiki_ ćeraćemo se says:

   Pa niko ne voli ratove a ni hrvati nisu hrvati već srpsko-hrvatski narod, koji je svu baštinu od Srba i dobio pa čak i teritoriju. Zahvalnost ste pokazali progonstvom, sreća će biti da vam se to isto ne vrati, ali i hoće o pravednom Božijem carstvu kada će svako dobiti platu po delima svojim.

 3. Veliki brat says:

  Jao, kakvi kompleksi, to je strašno! Aj drago mi je da ste konačno jači od Hrvata. Nema više straha. Sad ćete barem mirno spavat.

  • Cetnik says:

   Jaci smo magarci za ropstvo euro unijatima.

 4. kiki_ ćeraćemo se says:

  Lažanski samo o ratovim i priča, da ih nema valjalo bi ih napraviti kako bi naš mali Lažo mogao da ih komentariše.

 5. kiki_ ćeraćemo se says:

  Najbolja kombinacija je da Lazanski ode u prve borbene redove pa da odatle komentariše iz prve ruke, odakle mu samo tolika pamet iz udobne fotelje?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u