ЛАЗАНСКИ ЈЕ СВОЈЕВРЕМЕНО ОТКРИО КАКО ЈЕ ТУЂМАН ИЗБЕГАО СМРТ ЗА ДЛАКУ

LAZANSKI JE SVOJEVREMENO OTKRIO KAKO JE TUĐMAN IZBEGAO SMRT ZA DLAKU

26 oktobra 2021

U trenutku napada Tuđman je razgovarao u zgradi sa Stipom Mesićem i Antom Markovićem, tadašnjim predsednicima jugoslovenskog predsedništva i vlade.Miroslav Lazanski je svojevremeno pred TV kamerama otkrio šta se desilo 7. oktobra 1991. godine kada su avioni JNA „mig-29“ gađali Banske dvore, sedište Vlade republike Hrvatske u Zagrebu.

– Banski dvori nisu bili namešteni. To se stvarno desilo. Banski dvori su zaista bombardovani. Znam kako je sve išlo. Godinama sam i ja verovao da su to Hrvati namestili kao foru, ali nisu – okrio je Lazanski i dodao:

– Falilo je 38 sekundi da na licu mesta budu ubijeni Franjo Tuđman i Ante Marković. Raketa je zakasnila 38 sekundi.

Kako kaže njemu je čak i tadašnji britanski vojni ataše u Beogradu rekao kako su to Hrvati namestili.

– Posle sam se informisao i onda mi je naš dopisnik Politike koji je tokom celog rata bio dopisnik iz Zagreba rekao – Bog te mazo, pio sam kafu na Trgu Bana Jelačića kad sam video kad je zveknulo – ispričao je Lazanski.

Podsetimo, radi se o događaju od 7. oktobra 1991, kada su avioni Jugoslovenske narodne armije raketirali i teško oštetili Banske dvore, sedište hrvatske vlade, u kojima je tada bila i rezidencija prvog hrvatskog predsednika Franja Tuđmana i u kojoj se on nalazio u trenutku napada.

U tom napadu poginula je jedna osoba, četiri su povređene, srušen je deo krova Banskih dvora, a skoro sve prostorije su oštećene.

U trenutku napada Tuđman je razgovarao u zgradi sa Stipom Mesićem i Antom Markovićem, tadašnjim predsednicima jugoslovenskog predsedništva i vlade.

(Srpski Telegraf)

KOMENTARI5 komentara

 1. independent says:

  Znači jna generali su ipak izvrsili vojni udar.Pokusali su ubistvo tadasnjeg premijera Ante Markovića.Po tadasnjim zakonima svi oni su trebali biti STRELJANI zbog veleizdaje.Tada im nije uspelo ubistvo premijera imali su više sreće desetak godina kasnije kada su izvrsili ubistvo premijera Djindjica.

 2. RASPUCHIN says:

  Na žalost , o pok. sve najljepše ali Lazanski je namjerno lagao ili nije znao o čemu govori a ne vjerujem da nije znao. Ovo je bila dobro organizovana akcija i organizovala ju je Tuđmanova ekipa u dogovoru sa Antom Markovićem i ustaškom ekipom u JNA. Preostala j"U"goslovenska ekipa iz JNA i dalje pokušava sa iste skinuti odgovornost za sve što se desilo Srbima devedesetih a odgovorni su za sve. Postoje brojni dokazi i vrijeme će sve pokazati. Nadam se , ubrzo.

  • Milan says:

   Apsolutno ste u pravu gospodine Raspuchin. A zasto je Lazanski lagao to je sigurno i sam znao, sada nema sanse da se provere njegova saznanja jer se niko "sa onog sveta ne javlja..."

   • RASPUCHIN says:

    Vjerujte mi da i sami možete naći mnoge kontradiktornosti u tom "bombardovanju". Dovoljno je da si date malo truda i pretražite naslove na netu i sadržaj tekstova. Osim toga , zna se da i "naše" službe imaju saznanja o tome kako se sve odigralo a i zašto. Ima pored tih "naših" i naših koji to znaju a moglo bi uskoro izaći i u javnost. Postoji jedna dublja priča od samog raketiranja u koju je umješana jedna članica unije po koju bi istina mogla biti (skoro pa) pogubna.

 3. Dragan Pik-pantalon says:

  Nisu ga zvali zaludu Lažanski.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *