ЛАЗАНСКИ КАО АМБАСАДОР ПРОГОВОРИО о шпијунској афери и С-400!

LAZANSKI KAO AMBASADOR PROGOVORIO o špijunskoj aferi i S-400!

3 decembra 2019

Beograd smatra da je špijunski skandal sa Moskvom zatvorena tema, rekao je ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski.

„Koliko mi je poznato, Srbija smatra ovu temu zatvorenom“, rekao je Lazanski ruskim medijima.On je dodao da će teme razgovora srpskog i ruskog predsednika, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, u Sočiju 4. decembra biti energetika, ekonomska i vojno-tehnička saradnja.

„To potvrđuje i sastav srpske delegacije u koji ulaze ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture, potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, ministar odbrane Aleksandar Vulin i ministar energetike Aleksandar Antić“, dodao je ambasador.

S-400 suviše skup

Lazanski je saopštio i da je Srbija želela da kupi sistem S-400, ali da je on suviše skup za nju.

„Nesumnjivo, Srbija bi želela da kupi protivvazdušni sistem S-400, ali je pitanje da li ćemo imati novac za tu kupovinu, pošto sistem S-400 nije jeftin. Koja država ne bi želela da poseduje tako napredan PVO sistem kao što je S-400?“, rekao je diplomata.

On je dodao da je Srbija zainteresovan za nastavak vojno-transportne saradnje sa Rusijom. Lazanski je rekao da je Srbija već platila sistem „Pancir“. Isporuka se očekuje do kraja godine, ili u prvim mesecima 2020. godine.

KOMENTARI11 komentara

 1. Kulak says:

  Jugosloven Lazanski otkrio da su 2+2=4.

  • Cp6a says:

   Mora to da se odradi zvanično. Ne bih mu tražio mane, jer znamo svi s kakvim ushićenjem je uvek pričao o ruskoj armiji, naoružanju, Rusiji. Prethodni ambasador Terzić je bio idealan za taj položaj, ali ne sumnjam da će i Laza da odradi posao u našu korist i na zadovoljstvo bratske Rusije.

 2. E.Lirsch says:

  S-400... "suvise skup". Ajde ne sernjaj sunca ti jarkog. Vuckov podrepas dogura do "esencije"...BRE.

  • doktrina soka says:

   Slazem se,nista nije skupo za odbranu drzave,samo treba mati muda,a dok ima ljudi biti ce i para,a ne da nas svako govno zbomba.

  • Portopranco says:

   Pa da.Kod ovog "jugoslovena" Lazanskog sve nešto teško,skupo,ne može se.....

   • Mile says:

    E to je tako kad jugosloveni i drugosrbijanci brane Srbe gde god da su, a takodje kad brane i zemlju Srbiju. Zatim nabaviti S-400 sada to je veoma zakasnela reakcija u odnosu na NATO bombardovanja iz 1994 i 1999 godine. Služilo bi samo kao odvraćanje od ponovnog napada, ali sada postaje sve manje verovatno da će nas NATO ponovo napasti kao nekad. Mi se više bojimo bombardovanja nego ekonomskih sankcija, a meni se stalno čini da 90-tih više su nas pobedile ekonomske sankcije Zapada, nego njihova vojska (i strana i domaća).

 3. Dražen Jovan Petrović says:

  Nekako bih hteo da je ambasador Srbije u Rusiji Srbin.

 4. Kulak says:

  Da je ambasador Srbije u Rusiji Srbin već bi to bilo postavljeno na adekvatnom mestu.Ovako kad stvar rešavaju ti "jugoslovenčići",sve ide nekako teško i sporo kao da se tegli volovskom zapregom.

 5. Milutin popovic says:

  OPROSTI MI PAPE, ZAMENIO SAM KAPE..PRI ZIMSKOM SVETLU DANA, POMISLIH-DA SI EDI RAMA ..

  • Biogradlija says:

   Nije baš neki lepotan!

 6. Portopranco says:

  Ovaj "jugosloven" Lazanski je kao nekakav ambasador Srbije u Rusiji, ali kod njega se oseti da bi on više voleo da je to nekakva njegova jugoslavija i da on služi tom nekakvom komuništi josipu brozu i slično.Srbija i posebno srpska diplomatija trebaju potpunu kadrovsku obnovu.Nama u Moskvi ne treba nikakav "jugosloven". Nama u Moskvi treba Srbin.I to je to.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *